5 ayda 538 milyon dolarlık ihracat

TAKİP ET

Samsun TSO Başkanı Salih Murzioğlu, 2022 yılının ilk beş ayında ihracat rakamlarında 10.9'luk artış yaşandığına dikkat çekerek, 537 milyon 508 bin dolara ulaştığını kaydetti

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) özel ihracat sistemi verilerine göre yayımladığı ihracat rakamları hakkında bilgi verdi. 

Murzioğlu, geçen yılın ilk beş ayında toplam 484 milyon 679 bin dolar ihracat gerçekleştiren Samsun'un bu yılın aynı döneminde 537 milyon 508 bin dolarlık ihracat yaptığını söyledi. 

TSO Başkanı Murzioğlu, Samsun'un ilk beş ayda yaptığı ihracatla geçen yıla göre bir basamak daha yükselerek 19'uncu sırada yer aldığını belirtti.  

Murzioğlu, "2021 yılının sadece Mayıs ayını baz aldığımızda ihracat rakamlarımızda bir miktar azalma gözükse de, ilk beş aylık dilimdeki artışımız devam etti. İnşallah yıl bittiğinde 2021 yılındaki rakamları geçeceğiz" dedi. 

HEDEF SÜRDÜRÜLEBİLİR BAŞARI

İhracat rakamlarının Samsun'un ihracat artış hızının devamı için umut verici olduğunu ifade eden TSP Başkanı Salih Murzioğlu, şöyle konuştu; "Bizim temel gayemiz Samsun'un sahip olduğu potansiyelin ekonomik kalkınmaya yüksek verimlilikle kanalize edilmesidir. Biz bu şehrin çok yüksek ihracat rakamlarına ulaşabileceğini biliyoruz. Bugün geldiğimiz noktada Samsun, geçen yıl tarihinde ilk kez 1 milyar dolar ihracat rakamını aştı. Buradaki en önemli husus ise sürdürülebilir bir artış sağlanmasıdır."

N. Alper CABBAR