53 Yılda 340 Binden Fazla Sülün Salındı

TAKİP ET

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce, neslinin azalması üzerine 53 yıl önce yakalanan 9 sülünle Samsun'da başlanan üretim kapsamında bugüne kadar 340 bin 441 sülün yetiştirilip doğaya salındı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, 1969'da nesli hızla azalan sülün sayısını artırmak için Samsun'da doğada yakalanan 9 sülünle üretime başladı. 
Samsun Gelemen Sülün Üretme İstasyonu'nda bugüne kadar yetiştirilen 340 bin 441 sülün, Samsun'un yanı sıra Türkiye'nin birçok ilinde biyolojilerine uygun sahalara bırakıldı.


YILLIK 14 BİN ÜRETİM 

Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürlüğü Samsun Şube Müdürü Mevlüt Özyanık,  "Bakanlığımız, yerli kuşlarımızdan nesli hızla azalan sülünü üreterek doğaya salmak, doğada desteklenmesini yapmak amacıyla üretim istasyonları kurmuş. Bunlardan biri de Samsun Gelemen Sülün Üretme İstasyonu. İstasyonumuz 1,1 hektar alanı kapsıyor. Yıllık 14 bin sülün üretim kapasitesi bulunuyor. Sülünler, tahsis programı dahilinde Türkiye'nin birçok ilinde değişik dönemlerde biyolojilerine uygun sahalara belirtilen kriterler çerçevesinde yerleştirilmektedir. 2022'de de 14 bin sülün üretilerek, Giresun, Ordu, Kastamonu, Karabük, Trabzon, Rize, Artvin, Zonguldak, Batman, Diyarbakır, Bingöl, Adıyaman, Şanlıurfa, Mardin ve Samsun'da temmuz ve ağustosta doğaya yerleştirilmeleri planlanıyor " dedi.  AA