60'ların Uzay Yarışı Yeniden Başladı

TAKİP ET

Çin, agresif uzay politikalarına bir yenisini ekleyerek Havacılık ve Teknoloji şirketi aracılığıyla 2024'te uzaya 3 roket gönderdi. Ülke, ayrıca yeniden kullanılabilir roketlerle ilgili önemli bir aşama kaydederek uluslararası uzay araştırmalarında rekabeti artırıyor.

Çin, uzay araştırmalarındaki iddiasını artırarak Havacılık ve Teknoloji şirketi aracılığıyla 2024'te 3 roketi başarıyla uzaya gönderdi. Şirketin Ar-Ge yöneticisi Wang Wei, hükümetin sağladığı büyük destekle yeniden kullanılabilir roket teknolojilerinde önemli bir ilerleme kaydettiklerini açıkladı.

Çapları 4 metreyi bulan bir roketin yanı sıra 5 metre çapında bir diğer roketin daha geliştirildiğini belirten Wei, bu roketlerin SpaceX'in Falcon roketlerinden daha geniş bir çapa sahip olduğunu ifade etti. Çin, bu adımla uzay teknolojilerinde geldiği noktayı gösterirken, yeniden kullanılabilir roketlerle yatırım maliyetlerini düşürmeyi hedefliyor.

Havacılık ve Teknoloji şirketi, 2024'te 100 adet roketi uzaya gönderme planları yaptıklarını da açıkladı. Çin'in bu girişimleri, uluslararası uzay yarışında rekabeti artırabilir ve gelecekteki uzay araştırmalarında önemli bir etki yaratabilir.

çin uzay Havacılık ve Teknoloji şirketi