7,7 ve 7,6'LIK  DEPREMLE YIKILDIK

TAKİP ET

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki 10 ilde hissedilen  iki ayrı depremde son paylaşılan verilere göre bin 541 kişi öldü, 9 bin 733 kişi yaralandı. Türkiye yasta.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 04:17'de 7,7, 13.24'te Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Deprem Gaziantep, Adana, Malatya, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır ve Şanlıurfa başta olmak üzere 10 ilde etkisini gösterdi. 
Depremde son verilere göre bin 541 kişi öldü, 9 bin 733 kişi yaralandı. 

OKULLAR BİR HAFTA 
TATİL EDİLDİ 

Ekipler bölgede arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Türkiye'yi yasa boğan deprem sonrası okullarda 1 hafta tatil edildi.  Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Tüm Türkiye'de okullarımızı 13 Şubat'a kadar 1 hafta tatil ediyoruz" açıklamasını yaptı.

DEVLETİMİZ TÜM 
İMKANLARI İLE 
BÖLGEDE 

Son bilgiler depreme ilişkin çalışmaları koordine etmek üzere AFAD Başkanlığına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Devletimiz, deprem anından itibaren tüm kurumlarıyla harekete geçmiştir, valiliklerimiz kendi illerindeki tüm imkanları seferber etmiştir.  Depremden etkilenen 10 ilimize mevcut valiliklerimizin yanına onlarla birlikte çalışacak 10 vali daha görevlendirilmiştir. AFAD ve Kızılay gibi doğrudan afet görevi olan kurumlarımız ekiplerini doğrudan bölgeye yönlendirdi. Eğitimi olan kurumlarımız da yardıma çağırıldı. 9 bin personel arama-kurtarma çalışması yürüyor, bölgeye dışarıdan ulaşanlarla bu sayı sürekli artmaktadır. Yardıma gidecek kişi ve kurumlar AFAD'la koordinasyon içinde hareket etmeli. Bunun dışındaki yardımlar kargaşaya yol açmakta, amaca ulaşılması zorlaşmakta "dedi. 


HHALK 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer 

Ekipler bölgede 

Türkiye'nin birçok ilinden deprem bölgesine yardım malzemeleri ve ekipler gönderildi. Yurt dışından ekiplerde çalışmalara katılmak üzere Türkiye'ye geliyor.