75 İlde 'Mercek-13' Operasyonu: 844 Silah Ele Geçirildi, 1031 Kişi Hakkında İşlem Yapıldı

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından duyurulan 'Mercek-13' operasyonları, 75 ilde gerçekleştirilen etkili çalışmalarla ruhsatsız silah taşıyan ve silah kaçakçılığı yapan şüphelilere yönelik büyük bir başarıya ulaştı. Operasyonlar kapsamında toplamda 844 silah ele geçirilirken, bin 31 şüpheli hakkında işlem yapıldı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Ruhsatsız silah temin edenlerle de silah kaçakçılarıyla da mücadelemiz sizlerin duası ve desteğiyle kararlılıkla devam edecek." mesajını verdi.

Operasyonlar sonucunda İstanbul, İzmir, Adana, Ankara, Şanlıurfa, Bursa, Mersin, Diyarbakır, Konya gibi birçok ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen çalışmalarda 641 ruhsatsız tabanca ve 50 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca olmak üzere toplam 691 tabanca ele geçirildi.

İlk beş şehirde yakalanan ruhsatsız silahlar ve gözaltına alınan şüpheliler şu şekilde sıralandı:

İstanbul'da 133 tabanca, 3 uzun namlulu tüfek ele geçirilirken, 233 şüpheli gözaltına alındı.

İzmir'de 55 tabanca, 6 av tüfeği ele geçirilirken, 71 şüpheli gözaltına alındı.

Adana'da 34 tabanca, 1 uzun namlulu tüfek ele geçirilirken, 42 şüpheli gözaltına alındı.

Ankara'da 32 tabanca ele geçirilirken, 50 şüpheli gözaltına alındı.

Şanlıurfa'da 33 tabanca ve 1 uzun namlulu tüfek ele geçirilirken, 51 şüpheli gözaltına alındı.

Bu operasyonlarla güvenlik güçlerinin, silah kaçakçılarına karşı kararlı bir mücadele yürüttüğü ve bu konuda önemli başarılar elde ettiği vurgulanmaktadır.

samsun 75 ilde operasyon Mercek-13 Operasyonu silah 1031 kişi şüpheli asayiş gündem bakan yerlikaya samsunhaber haber sondakikahaber