88 Kilogram Kaçak Altın Ele Geçirildi! Piyasa Değeri 215 Milyon TL

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Van'da düzenlenen Ayar-2 Operasyonunda 88 kilogram yabancı menşeli kaçak külçe altının ele geçirildiğini açıkladı. Operasyon kapsamında, piyasa değeri yaklaşık 215 milyon lira olan kaçak altınlara el konuldu ve 1 şüpheli gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Van'da altın kaçakçılığına yönelik düzenlenen Ayar-2 Operasyonu hakkında bilgi verdi. Yabancı menşeli kaçak külçe altınların ele geçirildiği operasyonda 1 şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi. Bakan Yerlikaya, operasyonun milletin desteği ve dualarıyla gerçekleştirildiğini vurgulayarak, kaçakçılara göz açtırmayacaklarını ifade etti.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Van Cumhuriyet Başsavcılığı ve il emniyet müdürlüğünün koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonda Edremit ilçesinde bir araçtaki aramada, gizlenmiş halde her biri 1 kilogram ağırlığında 88 adet 24 ayar altının ele geçirildiğini belirtti.

Toplamda 88 kilogram olan bu kaçak altınların piyasa değerinin yaklaşık 215 milyon TL olduğunu bildiren Yerlikaya, kaçakçılarla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini ve milletin desteğiyle bu tür suçlara göz açtırmayacaklarını dile getirdi.

88 Kilogram Kaçak Altın kaçak altın İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya van Ayar-2 Operasyonu piyasa değeri 215 milyon lira asayiş gündem samsun samsunhaber haber