ABD Askerinin Kendini Ateşe Vermesi: Pentagon ve Hamas'tan Ardı Ardına Açıklamalar

TAKİP ET

ABD Hava Kuvvetleri mensubu Aaron Bushnell'ın Gazze'deki olaylı protesto sonrasında yaşamını yitirmesi, Pentagon ve Hamas arasında farklı tepkilere neden oldu. Pentagon, olayı "kesinlikle trajik" olarak nitelerken, Hamas ise ABD Başkanı Joe Biden yönetimini sorumlu tuttu. Detaylar haberimizde.

ABD Savunma Bakanlığı'na bağlı Hava Kuvvetleri askeri Aaron Bushnell'ın Gazze'deki olaylı protesto sırasında kendini ateşe vererek yaşamını yitirmesi, hem Pentagon'dan hem de Hamas'tan ardı ardına açıklamalara sebep oldu.

PENTAGON: "KESİNLİKLE TRAJİK BİR OLAY"

Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, olayın ardından yaptığı açıklamada, "ABD Hava Kuvvetlerinin, havacının ölümünü doğruladığını biliyorum. En yakın akrabaların bildirimleri tamamlandıktan 24 saat sonra ek bilgi sağlamayı planlıyorlar. Kesinlikle trajik bir olay. Havacının ailesine başsağlığı diliyoruz." Ryder, olayın Washington DC Metropolitan Polis Departmanı tarafından takip edildiğini belirterek, soruların bu birime yönlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, İsrail'e sağlanan silah ve ekipmanın Gazze'de siviller üzerinde kullanılmasının ABD ordusunu rahatsız edip etmediği sorusuna Ryder, İsrail'e "sarsılmaz" şekilde desteklerini sürdüreceklerini belirterek yanıt verdi.

HAMAS: "WASHINGTON YÖNETİMİ SORUMLU"

Hamas ise resmi açıklamasında, ABD Hava Kuvvetleri pilotu Aaron Bushnell'in ölümünden ABD Başkanı Joe Biden yönetimini sorumlu tuttu. Açıklamada, "Filistin halkına karşı yürüttüğü soykırım savaşında Siyonist yapıyı (İsrail'i) destekleyen politikası nedeniyle ABD Hava Kuvvetleri pilotu Aaron Bushnell'in ölümünden tamamen ABD Başkanı Biden yönetimi sorumludur." ifadelerine yer verildi. Bushnell'in eyleminin Filistin halkına yönelik "Siyonist katliamlara ve etnik temizliğe" dikkat çekmek amacıyla gerçekleştiği belirtilen açıklamada, Bushnell'in ailesine ve dostlarına taziye ve dayanışma dilekleri iletilerek, ABD yönetiminin İsrail politikasına karşı tepki gösterildi.

ABD Askerinin Kendini Ateşe Vermesi Pentagon Hamas Gazzedeki olaylı protesto Aaron Bushnell resmi açıklama