ABD Başkanı Biden, Gazze'deki Ateşkes için müzakerelere devam

TAKİP ET

ABD Başkanı Joe Biden, Gazze'de olası bir ateşkes anlaşmasının Hamas'a bağlı olduğunu belirterek, İsrail ve Hamas arasındaki müzakerelerin devam ettiğini açıkladı. Biden, ateşkesin önemine vurgu yaparak, Ramazan öncesinde bir anlaşma sağlanamamasının ciddi riskler taşıdığını ifade etti. Ayrıca, Gazze'deki ciddi kıtlık riskine karşı yardım çabalarının artırıldığını söyledi ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ilişkisi konusunda her zamanki gibi olduğunu belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden, Gazze'de olası bir ateşkesin Hamas'a bağlı olduğunu söyledi. Başkan, Washington yakınlarındaki havaalanında gazetecilere yaptığı açıklamada, İsraillilerin işbirliği yapmaya hazır olduklarını belirtti ve mantıklı bir teklifin geldiğini ifade etti. Biden, ateşkese ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, Ramazan ayı öncesinde bir anlaşma sağlanamamasının büyük tehlikelere yol açabileceğini söyledi.

Biden ayrıca, Gazze Şeridi'nde yaşanan ciddi kıtlık riskine karşı yardım çabalarını artırmak için çalıştıklarını belirtti. Gazetecilerin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ilişkisi hakkındaki sorularına ise "Her zaman olduğu gibi" yanıtını verdi. Bu açıklamalar, İsrail'in savaş yöntemlerine ve özellikle sivil kayıplarına duyduğu rahatsızlığı yansıtabilir.

Gazze'de Neler Yaşandı?

Hamas'ın İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Filistinlilere ve Mescid-i Aksa'ya yönelik sürekli ihlallere karşılık verme" gerekçesiyle 7 Ekim 2023'te İsrail'e kapsamlı bir saldırı düzenledi. İsrail'in tepkisiyle başlayan çatışmalarda, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlenen saldırılarda binlerce kişi hayatını kaybetti ve birçok sivil altyapı tahrip oldu. Çatışmaların devam ettiği belirtilirken, uluslararası toplum ateşkes çağrıları yapıyor.

ABD Başkanı Joe Biden gazze israil ateşkes anlaşmalar