ABD Başkanlık Yarışına "Gerçekten Sizden Biri" Olarak Katılacak

TAKİP ET

ABD başkanlık seçimlerinde Joe Biden ve Donald Trump'a rakip olacak isimler arasına sıra dışı bir aday daha katılıyor.

Teksaslı öğretmen Dustin Ebey, bağımsız aday olarak başkanlık yarışına katılmak için adını "Literally Anybody Else" (Gerçekten Sizden Biri) olarak değiştirdi ve imza toplamaya başladı.

Mahkemenin, Ebey'in adını Literally Anybody ve soyadını Else olarak değiştirme talebini kabul ettiği belirtiliyor. 35 yaşındaki aday, Kasım ayındaki başkanlık seçimine katılabilmek için 13 Mayıs'a kadar 113 bin 151 imza toplamak zorunda.

Ebey, bu hedefin zor olduğunu ancak imkansız olmadığını düşünüyor. Yeterli imza toplayamasa bile seçmenin seçim günü "Gerçekten Sizden Biri" ismini oy pusulasına yazacağına inanıyor ve "Sıradan insanların, onlara bir faydası olmayan iki parti dışında kendilerine benzeyen bir seçeneğe ihtiyacı var" diyor.

ABD'de yapılan anketler, seçmenin ileri yaşlılıkları nedeniyle Başkan Joe Biden ve bir dizi yargı süreciyle karşı karşıya olan eski Başkan Donald Trump dışında adaylar görmek istediğini ortaya koyuyor.

Teksaslı öğretmen Dustin Ebey ABD Başkanlık Yarışı Gerçekten Sizden Biri adı ile katılacak dünya samsun haber gündem haber