ABD'lilerin Çoğu Biden'ın Akıl Sağlığına Güvenmiyor

TAKİP ET

Associated Press'in NORC Halkla İlişkiler Merkezi ile gerçekleştirdiği son ankete göre, ABD'lilerin yüzde 63'ü, Başkan Joe Biden'ın akıl sağlığına güvenmiyor. Ankette ayrıca, Biden'ın İsrail'in Gazze'yi işgaline ilişkin politikalarını onaylamayan katılımcıların oranı yüzde 67 olarak belirlendi.

Yapılan ankete katılan 1102 kişiden 63'ü, ABD Başkanı Joe Biden'ın akıl sağlığına duydukları şüpheden bahsediyor. Ankette katılımcıların yüzde 20'si Biden'ın akıl sağlığına güvendiğini belirtirken, yüzde 17'si ise biraz güvendiğini ifade etti.

Aynı ankette eski ABD Başkanı Donald Trump için de benzer bir soru yöneltilerek katılımcılardan gelen yanıtlar alındı. Katılımcıların yüzde 57'si Trump'ın akıl sağlığından şüphe duyduklarını ifade ederken, yüzde 28'i güvendiklerini, yüzde 15'i ise biraz güvendiklerini belirtti.

İsrail'in Gazze'yi işgaline ilişkin olarak yapılan anket sorusunda ise katılımcıların yüzde 67'si Biden'ın politikalarını onaylamadığını ifade etti. Bu soruya olumlu yanıt verenlerin oranı ise yüzde 31 olarak kaydedildi.

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre tarafından yapılan yazılı açıklamada, Başkan Biden'ın sağlığına dair endişelerin yersiz olduğu vurgulanarak, 81 yaşındaki Başkan'ın sağlıklı, aktif ve güçlü olduğu belirtildi. Doktor Kevin O'Connor tarafından yapılan yıllık muayene raporunda, Biden'ın görevlerini başarıyla yerine getirebilecek formda olduğu değerlendirmesi yapılmıştı.

ABD joe biden israil gazze anket