ABD ve İsrail, İran ve Yemen'in İsrail'e Yönelik Saldırılarını Engelledi

TAKİP ET

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), İran ve Yemen kaynaklı İsrail'e yönelik saldırı girişimlerini engellediğini duyurdu. İsrail'in savunmasını desteklemek amacıyla ABD'nin Avrupa Komutanlığı'nın desteğiyle gerçekleştirilen operasyonlarda, 80'den fazla tek yönlü insansız hava aracı (İHA) ve en az 6 balistik füze imha edildi.

Yapılan açıklamada, İran ve Yemen'den İsrail'e yönelik saldırıların 13 Nisan ve 14 Nisan sabahında gerçekleştiği belirtildi. CENTCOM'un operasyonlarıyla bu saldırı girişimlerinin önüne geçildi.

Ayrıca Wall Street Journal'ın iddialarına göre, İran'dan fırlatılan balistik füzelerin büyük bir kısmının hedefine ulaşamadığı, fırlatma esnasında sorun yaşadığı veya başarısız olduğu belirtildi. Amerikalı yetkililer, İran'ın İsrail'e 115 ila 130 arasında balistik füze fırlattığını, ancak bunların yarısından fazlasının etkisiz hale getirildiğini ve geri kalanının da hedeflerine ulaşamadığını iddia etti.

İsrail tarafından yapılan açıklamalara göre ise, İran'ın gerçekleştirdiği saldırılarda kullanılan füzelerin ve İHA'ların yüzde 99'unun etkisiz hale getirildiği ifade edildi. İran'ın yaklaşık 170 İHA'sının tamamının imha edildiği ve 30'dan fazla seyir füzesinin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

İran'ın saldırıda kullandığı füzeler ve İHA'larla ilgili resmi bir açıklama yapmamasıyla birlikte, ABD ve İsrail'in bu saldırı girişimlerine karşı başarılı bir savunma sergilediği ortaya çıktı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı ABD ve İsrail İran ve Yemen ABD İran ve Yemenin İsraile Yönelik Saldırılarını Engelledi Wall Street Journal açıklama dünya samsun haber gündem haber