
ABD, Yemen'de Husileri Vuruyor! Trump: "Zamanınız Doldu"
ABD, Yemen'de Husi hedeflerine yönelik askeri operasyon başlattı. Başkan Trump, 'Orduya emri ben verdim, zamanınız doldu' dedi.
Ortadoğu’da tansiyon bir anda yükseldi! ABD, Yemen’deki Husi hedeflerine yönelik hava saldırıları başlattığını duyurdu. ABD Başkanı Donald Trump, operasyonun kendi talimatıyla gerçekleştiğini belirterek, Husilere sert bir uyarıda bulundu.
ABD ordusunun Husilere karşı başlattığı saldırılar hakkında açıklama yapan Başkan Trump, şu ifadeleri kullandı:
“Orduya Yemen’deki Husi hedeflerini vurma emrini ben verdim. Zamanınız doldu, saldırıları durdurmalısınız. Eğer yapmazsanız, daha önce hiç görmediğiniz gibi cehennem üzerinize yağacak.”
İran destekli Husiler, İsrail’in Gazze’deki saldırılarına tepki olarak 31 Ekim 2023’ten bu yana Kızıldeniz’de İsrailli gemilere yönelik saldırılar düzenliyordu. Bu saldırılar, uluslararası deniz ticaretini ciddi şekilde tehdit eder hale geldi.
ABD, küresel deniz güvenliğinin tehlikeye girdiği gerekçesiyle, 18 Aralık 2023’te “Refah Muhafızı Operasyonu” adıyla bir deniz görev gücü oluşturduğunu açıklamıştı. Trump yönetimi, Husileri yeniden "yabancı terör örgütleri" listesine ekleyerek, gruba karşı daha sert adımlar atacağının sinyalini vermişti.
ABD’nin Husi hedeflerine yönelik askeri operasyonlarının nasıl bir sonuç doğuracağı belirsizliğini koruyor. Ancak, bölgedeki gerilimin daha da tırmanabileceği ve İran’ın nasıl bir yanıt vereceği merak konusu.