Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 40 Yeni Noterlik Kurulduğunu Açıkladı

TAKİP ET

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, hukuki güvenliğin sağlanması ve anlaşmazlıkların önlenmesinde etkin bir rol oynayan noterlik hizmetlerine erişimi kolaylaştırmak amacıyla 40 yeni noterlik kurulduğunu duyurdu.

Bu yeni noterliklerle birlikte ülke genelinde noterlik hizmetlerine erişim daha da artırıldı. İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde 6 yeni noterlik kurulurken, toplamda 6'sı İstanbul'da olmak üzere Türkiye genelinde 40 yeni noterlik hizmete girdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, hukuki güvenliğin sağlanması ve anlaşmazlıkların çözümünde önemli bir görev üstlenen noterlik hizmetlerinin sayısını artırdıklarını belirtti. Yeni noterliklerle vatandaşların noterlik hizmetlerine daha kolay ve hızlı bir şekilde erişebileceğini vurgulayan Tunç, toplamda 2002'de 1231 olan noterlik sayısını 2 bin 385'e çıkardıklarını ifade etti. Yeni noterliklerin ülke ve millete hayırlı olmasını dileyen Tunç, kurulan yeni noterliklerin il ve ilçe dağılımını da paylaştı.

Noterlik Kurulan İlçeler:

İstanbul (Gaziosmanpaşa ilçesinde 6 adet)

Bursa (Nilüfer ilçesinde 4 adet)

Eskişehir (Odunpazarı ilçesinde 3 adet)

Kocaeli (Çayırova ilçesinde 3 adet)

Çorum, Adıyaman, Aydın (Germencik ilçesi), Ankara (Sincan ilçesi) (2'şer adet)

Diğer il ve ilçelerde (1'er adet)

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç 40 yeni noterlik kuruldu açıklama noterlik kurulan il ve ilçeler gündem samsun samsunhaber haber