Adana Merkezli "Sibergöz-23" Operasyonunda 146 Şüpheli Yakalandı

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, Adana merkezli olarak 20 ilde düzenlenen "Sibergöz-23" operasyonlarında 146 şüpheli yakalandı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında, şüphelilerin "Meta Trader-4", "Meta Trader-5" ve "Vakıf Capital Yatırım" adlı mobil uygulamalar ve sabit telefon numaraları üzerinden vatandaşları "Forex yatırımı" vaadiyle dolandırdıkları belirlendi.

Şüphelilerin, sahte yatırım uygulamaları aracılığıyla gerçek olmayan kazançlar gösterip para talep ettiği tespit edildi. Operasyon sonucunda, şüphelilerin hesaplarında yaklaşık 1 milyar lira hareketliliği bulunduğu ortaya çıktı. Zanlıların "nitelikli dolandırıcılık", "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" ve "suçtan elde edilen mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından gözaltına alındığı bildirildi.

Operasyonlar neticesinde, 2 ruhsatsız tabanca, 2 pompalı av tüfeği, 35 kripto varlık madenciliği cihazı, 2 milyon 596 bin lira, altın, döviz ve dijital materyaller ele geçirildi. Ayrıca, yaklaşık 300 milyon lira değerindeki taşınır ve taşınmaz mal varlıklarına el konulmak üzere adli işlemlerin başlatıldığı belirtildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren güvenlik güçlerini tebrik ederken, bilişim sistemlerini kullanarak dolandırıcılık yapanlara karşı kararlı bir mücadele sözü verdi ve operasyona ait görüntüleri sosyal medya hesapları üzerinden paylaştı.

Sibergöz-23 operasyonu Adana Cumhuriyet Başsavcılığı yakalama