ADD'den Yağmur Altında 'Fener Alayı'

TAKİP ET

Samsun'da ADD tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi nedeniyle yağmur altında Fener Alayı düzenlendi. ADD Başkanı Birol Yelekin, "Çanakkale Zaferi; tarihin akışını değiştirmiştir" dedi

Samsun'da 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 108. yıldönümünde Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şubesi'nce Fener Alayı düzenlendi. Yağmur altında gerçekleşen yürüyüş, DSİ yerleşkesi önünde şiirlerle başladı, Atatürk Onur Anıtı önünde son buldu. Vatandaşlar, Fener Alayı'na yol boyunca eşlik etti.

'Vatan için şehit düşen atalarımızdan Cumhuriyet'in hayırlı evlatlarına' yazılı pankartla gerçekleşen yürüyüş boyunca Samsunlular, Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitleri, gazilerimizi andı. 

'ÇANAKKALE GEÇİLMEZ' DESTANI
ADD Samsun Şubesi Başkanı Birol Yelekin, şöyle konuştu; "Çanakkale Zaferi; tarihin akışını değiştirmiş, emperyalizmi yenilgiye uğratmış en önemlisi de Türk ulusunun 232 yıllık mağlubiyetler zincirine son noktayı koymuş büyük bir zaferdir. Mustafa Kemal Atatürk'ün tarih sahnesine çıkmasıyla Türk ulusu kendi küllerinden yeniden doğmuş, tam bağımsız bir devlet kurmanın yollarını açmıştır. Mustafa Kemal, Conkbayırı'nda, Anafartalar'da görülmemiş üstün savaş taktikleriyle ve 'Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum!' dediği 57. Alayla 'Çanakkale Geçilmez' destanını yazdırmıştır. Çanakkale savaşlarının yüreklendirdiği Türk milleti, Mustafa Kemal’in önderliğinde TBMM’yi açmış, Kurtuluş Savaşı'nı başlatmış ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kurmuştur. Çanakkale dirençtir, Çanakkale Nusret Mayın Gemisi'dir, Çanakkale Seyit Onbaşı'dır, Çanakkale 57. Alaydır, Çanakkale Mustafa Kemal'dir. Çanakkale büyük bir destan ve geçilmezdir."

N. Alper CABBAR

Yağmur altında gerçekleşen yürüyüş, DSİ yerleşkesi önünde şiirlerle başladı, Atatürk Onur Anıtı önünde son buldu. Vatandaşlar, Fener Alayı'na yol boyunca eşlik etti.

ADD Samsun Şubesi Başkanı Birol Yelekin