Adım Adım Doğupark Projesi

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Tenis Kulübü'ne 'çık' demesinin perde arkasındaki detay ortaya çıktı. Kiraya verilmesi planlanan Golf Tesisleri'nin ihale şartnamesindeki 'tenis kortu ile tesis binası şartı' dikkat çekti

İlkadım ve Canik bölgesini 'Millet Bahçesi' yapma planını başlatan Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Tenis Kulübü'ne 'çık' demesinin perde arkası ortaya çıktı.

Samsun Doğupark'taki tesisleri taşımak isteyen Başkan Mustafa Demir'in, Atakum sahil girişinde uzun zamandır kiraya vermeye çalıştığı Golf Tesisleri'nin ihale şartnamesi içine 'tenis kortu ile tesis binası' şartını koyduğu ortaya çıktı. Sırada 'hangi tesis var' merak ediliyor. İhale 3 Şubat'ta yapılacak.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir

GOLF TESİSLERİNE TENİS KORTU YAPACAĞI ORTAYA ÇIKTI
Samsun Tenis Kulübü tarafından 'kiracı' olarak uzun yıllardır kullanılan alanın yıkılacağına yönelik yapılan tebligat sonrası Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in elinde kalan ve kiraya dahi veremediği Golf Tesisleri'nin oto parkına 8 tane tenis kortu ile tesis binası ve 140 araçlık otopark yaptıracağı ortaya çıktı.

3 Şubat'ta kapalı zarf usulü ile yapılacak olan ihaleyi alan kişiye bu şartlar koşuluyla Golf Tesisleri'ni muhammen aylık 35 bin 500 liraya 10 yıllığına kiraya verileceği belirtildi. Başkan Mustafa Demir'in Golf tesislerini, 'alternatif spor alanları' da katarak kiraya verebilmek için bu ihale yaptığı, bu nedenle Tenis Kulübü'nün kullandığı kortlarını yıkacağı iddia edildi.

TENİS KORTU VE BİNASI ŞARTIYLA İHALE EDİLDi
Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin ihale şartnamesinde özetle şu ifadelere yer verildi; "Golf Tesisleri'nin otopark alanına Avan projesine uygun olarak 8 adet tenis kortu, 1 adet tenis kortlarına ait tesis binası ve 140 araçlık otopark alanı inşa etmek koşuluyla Golf tesislerini yeni yapılacak spor alanları ile birlikte bir bütün halinde işletilmek üzere kapalı zarf usulü ile 10 yıllığına 35.500 TL + KDV'den kiraya verilmesine."

'DOKUNMADIKLARI SİNİR UCU KALMADI'
İYİ Partili Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Alper Aydemir ise, "Millet Bahçesi tartışmaları Samsun'un gündeminde oldukça yer edindi. Samsunspor Nuri Asan Tesisleri'nin tartışıldığı günlerde konuyla ilgili yaptığımız açıklamalarda herkesten farklı olarak Tenis Kulübü'ne de değinmiştik. Üzerinden çok geçmeden Tenis Kulübü konusundaki endişelerimiz, Tenis Kulübü'nün tahliye kararının ardından kamuoyunun gündemine oturdu. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin karşı karşıya bırakılmadığı sosyal topluluk kalmış mıdır? Tenis Kulübü'nün kaldırılıp yerine daha faydalı ve kullanılabilir ne yapılacağı sunulmadan, acil tahliye kararı alınmasının nedeni nedir? Cumhurbaşkanımızın gönül belediyeciliği vurgusunda belirttiği 'halka dokunmak' noktasındaki hassasiyeti yanlış anlaşılmış olmalıdır ki; halkımızın dokunulmayan sinir ucu kalmamıştır. Avrupa standartlarında bir tesisi kaldırıp yerine piknik alanı yapmak yerine bu tesisin korunup, geliştirilerek Millet Bahçesi projesine dahil edilmesi neden düşünülmemiştir? Alınan bu kararın bir prosedür mü yoksa bir hesaplaşma mı olduğunu çok merak ediyoruz" ifadelerini kullandı.

OMÜ Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Böke ise, "Spor uyuşturucunun baş düşmanıdır. Samsun'da uyuşturucu ile mücadele için birçok kurum sporu yaygınlaştırmaya çabalarken, bir spor tesisinin yıkılması düşünülemez. Gençlerin sporcu olmasını sağlayan bu tesis Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılmaya çalışılıyor" diyerek, yıkımın durdurulmasını istedi.

 İŞTE GOLF TESİSLERİ'NİN  İHALE ŞARTNAMESİ...

Uzun zamandır kiraya verilmeye çalışılan Golf Tesisleri'nin oto parkına 8 tane tenis kortu, tesis binası ve 140 araçlık otopark yapılmak üzere bütün halinde işletilmesi koşuluyla ihale edileceği ortaya çıktı. Haber: N. Alper CABBAR