AFAD Çalışanlarına Kıyafet Sorunu Yaşatmayın 

TAKİP ET

Yapı Yol Sen MYK Genel Örgütlenme Sekreteri Erbil  Karakoç, "Kamu emekçileri tek bir mağazaya yüksek ücretli sınırlı kıyafetlere mahkum edilmemelidir "dedi. 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Yapı Yol Sen MYK Genel Örgütlenme Sekreteri Erbil Karakoç, AFAD çalışanlarının yaşadığı kıyafet sorununu gündeme taşıdı. 

KARAKOÇ ÇAĞRI YAPTI 

Karakoç, "AFAD  görev kıyafetleri ile sivil  giyim yardımı mutlaka ayrılmalı görev kıyafetleri ayni verilmelidir.  Altıncı dönem toplu sözleşmesinde yer alan sivil hayatta kullanmak için yapılan giyim ihalesi ise nakti olarak çalışanlara  ödenmelidir.  Kamu emekçileri tek bir mağazaya yüksek ücretli sınırlı kıyafetlere mahkum edilmemelidir. Görev kıyafetleri verilirken de AFAD personelinin tümünün arazi şartlarında çalıştığı esas alınarak verilmelidir. Özellikle altı şubat büyük depreminden sonra AFAD emekçilerinde ciddi kıyafet sorunu yaşanmaktadır. AFAD emekçileri tek markaya mahkum edilmemeli. Pahalı fiyatlara karşı cüzzi miktarlarla geçiştirilmemelidir. Bu dönem kıyafet yardımı yılın son ayı beklenmeden bir an önce yapılmalıdır "ifadelerini kullandı. 

İsmail AKDUMAN