Ahmet Keskin: '3600 ek gösterge düzenlemesi yetersiz'

TAKİP ET

Türkiye Kamu Sen Samsun İl Başkanı Ahmet Keskin, 3600 ek gösterge düzenlemesinin bu haliyle yetersiz olduğunu belirterek, "Dileğimiz memurlarımızın hayallerinin yıkılmaması, hüsrana uğratılmamalarıdır "dedi. 

Türkiye Kamu Sen Samsun İl Başkanı Ahmet Keskin, 3600 ek göstergenin yalnızca belli meslek grupları için öngörülmesinin ve dar bir kapsamda ele alınmasının var olan sorunları çözemeyeceğini daha önce gündeme getirdiklerini hatırlattı. 

YENİDEN DÜZENLENMELİ 

Keskin, "Yapılacak düzenlemede müdür, müdür yardımcısı ile şef, VHKİ, bilgisayar işletmeni, zabıt katibi, mübaşir,  tahsildar, icra memuru gibi unvanlardaki 4 yıllık lisans mezunları unutulmasın dedik.

Fakat, gelinen noktada yapılması öngörülen düzenlemelerde dört meslek grubunda bulunan kamu görevlilerinin lisans ve önlisans mezunlarının ek göstergelerinin 3600’e yükseltileceği, diğer kamu görevlilerinin bu haktan mahrum bırakılacağına dair bilgiler sendikamıza ulaşmaktadır.  

Bu durumda 4 yıllık üniversite mezunu olsalar bile çalışanlarımız 2800, müdürler 3000 ek göstergede kalırken, adı geçen 4 meslek grubunda yer alan önlisans mezunları dahil çalışanların ek gösterge rakamlarının 3600’e yükseltileceği görülmektedir.
Böyle bir uygulamanın adalet ve hakkaniyetle bağdaşmadığı açıktır.
Bizler, ek gösterge düzenlemesinin bu itirazlarımız göz önüne alınarak tekrar değerlendirilmesi gerektiğini ifade ediyoruz "dedi. 

ADALETLİ DÜZENLEME YAPILMALI 

Taleplerini açıklayan Türkiye Kamu Sen Samsun İl Başkanı Ahmet Keskin şunları kaydetti; "Genel İdari Hizmetler sınıfının ek gösterge rakamının 600 puan artırılması beklentileri karşılamaktan uzaktır.

Bu çalışmanın bütün unvanlar ve öğrenim durumları dikkate alınarak gözden geçirilmesi gerekmektedir.

Kamu görevlilerinin emekli maaşı ve emekli ikramiyesi hesaplamasında en önemli unsurların başında ek gösterge rakamlarına endeksli olarak belirlenen özel hizmet tazminatı yansıtma oranı gelmektedir. 

Ek göstergeye bağlı özel hizmet tazminatı yansıtma oranları arasındaki fark üst gruplarda 20 ile 40 puan arasında değişmekteyken ek göstergesi 3600’ün altında kalan kamu görevlilerinin diğer gruplarla arasında 60 ile 90 puan fark bulunmaktadır.  Bundan dolayı tüm memurlar, emekli maaşı düşmesin diye 3600 ek gösterge talep etmektedir.

Ek gösterge uygulamasına ek olarak tazminat yansıtma oranlarının da Konfederasyonumuz Türkiye Kamu-Sen’in talep ettiği oranlarda düzenlenmesi ve kamu çalışanlarının emekli maaşlarının yükseltilmesi gerekmektedir.
Karar vericilerin bu uyarı ve taleplerimizi dikkate alacağına inanıyoruz. "

N.Alper CABBAR