Ahşap Oymacılığının Son Ustası: Atanur Parlak

TAKİP ET

Atanur Parlak, Çarşamba ilçesinde 25 yıldır ahşap oymacılığı sürdürerek mesleğin son ustalarından biri olduğunu belirtiyor.

Atanur Parlak, Çarşamba ilçesinde babasından öğrendiği ahşap oymacılığı mesleğini 25 yıldır sürdürüyor.

Babadan miras kalan bu değerli mesleğin artık son ustalarından biri olduğunu vurgulayan Parlak, el emeği ürünlerin yerini hazır ürünlerin aldığını dile getiriyor.

Ahşap oymacılığı mesleğinde yeni ustaların gelmediğini belirten Parlak, gençlerin farklı meslek dallarına ilgi gösterdiğini ifade ediyor. Eskiden her köyde en az 10-15 kişinin bu mesleği yaptığını ancak günümüzde talebin azalmasıyla birlikte yeni ustaların yetişmediğini söylüyor.

Parlak, mesleğin inceliklerinden bahsederek, işlerinin meşakkatli ve dikkat gerektiren bir süreç olduğunu dile getiriyor.

Ağacı tanımanın ve ona göre işleme yapmanın önemini vurgulayan Parlak, kazancın sınırlı olmasına rağmen bu mesleğe olan tutkusunu sürdürmekte kararlı olduğunu belirtiyor.

Ahşap Oymacılığının Son Ustası: Atanur Parlak samsun çarşamba ilçesi ahşap oymacılığı meslek ahşap oyması zanaatkar kültür sanat samsun haber gündem haber