Aile Destek Programı Ödemeleri Hesaplara Yattı

TAKİP ET

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında gerçekleştirilen ödemelerle ihtiyaç sahiplerine yönelik sosyal yardımları sürdürüyor.

Aile Destek Programı kapsamında gerçekleştirilen ödemelerin devam ettiği açıklandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yazılı bir açıklama yaparak, ihtiyaç sahiplerine yönelik sosyal yardımların kesintisiz bir şekilde sürdürüldüğünü vurguladı. Bakan Göktaş, Türkiye'nin büyüme ve gelişme sürecinde elde edilen refahın vatandaşlarla paylaşıldığını belirtti.

Bugüne kadar Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hanelere toplamda 72,3 milyar lira destek sağlandığını ifade eden Bakan Göktaş, bu desteklerin Türkiye'nin her kesimine erişilebilir bir şekilde sunulduğunu dile getirdi. Özellikle düzenli sosyal yardımlardan yararlanamayan hanelerin gelir kriteri esas alınarak program dahil edildiğini vurguladı.

Göktaş, "Bütüncül sosyal yardım" prensibi doğrultusunda Türkiye Aile Destek Programı kapsamında her ay düzenli destek sağlandığını belirtti. Bu kapsamda, ihtiyaç sahibi hanelere yönelik desteklerin devam ettiğini ve bu ay toplamda 4 milyar lira ödeme yapılacağını duyurdu.

Bakanlık olarak, gelişen ve değişen hayat koşullarını dikkate alarak sosyal yardım programlarının etkinliğini artırdıklarını dile getiren Göktaş, bu çerçevede sosyal yardımların toplumun tüm kesimlerine eşit ve adil bir şekilde ulaştırıldığını vurguladı. Hiçbir ayrım yapılmadan, arz odaklı ve erişilebilir hizmet anlayışıyla vatandaşlara hizmet verdiklerini belirtti.

Aile Destek Programı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Aile destek ödemeleri hesaplarda samsun haber samsun