Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Personel Alımında Yüksek puanlılar neden elendi?

TAKİP ET

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yakın zamanda yaptığı personel alımında KPSS puanı yüksek adayların elenmesi tartışmaları beraberinde getirdi. Mağdur olduğunu öne süren kişiler sosyal medyada seslerini duyurmaya çalışıyor. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 4 bin 175 kişilik personel alımında KPSS puanı yüksek olan adayların mülakatta elendiği öne sürüldü. 

2 Mart-12 Nisan 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen ve 6 Mayıs 2022 tarihinde açıklanan mülakat sonuçları, sosyal medyada gündem oldu. KPSS puanlarında ilk sıralarda olan ve mülakata giren çok sayıda adayın 50 ve daha düşük puanlarla karşılaştığı, sınav puanı düşük olan adayların ise yüksek mülakat puanları aldığı sosyal medyada gündeme geldi. 

VİDEOLU ÇAĞRI YAPTI 

Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü mezunu Mehmet Safa Doğan'ın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na yaptığı çağrı gündem oldu. Sosyal medyadan video paylaşan Doğan, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yapmış olduğu sözleşmeli personel alımına başvurdum. 84 KPSS puanı ile 555 kişilik 4-b sosyal çalışmacı  kadrosuna başvurdum ve mülakata çağırıldım. Mülakatım iyi geçti. Mülakattan çıktığımda çok umutluydum. 6 Mayıs'ta sonuçlar  açıklandığında mülakatta 51 puan verildiğini gördüm. Bakanlık nitelikli elemanlar aradıklarını ve sadece KPSS puanının esas almadığını duyurdu.  Bakanlık bizlere haksızlık yaptı. Biz gerekli bilgi ve donanıma sahibiz. Bu yanlışın düzeltilmesini istiyoruz "dedi. 

Öte yandan Samsun'da personel alımına başvuranların olduğu ve aynı durumda olanların var olduğu öne sürüldü.  Zekeriya FIRAT