AK Parti ABB Başkan adayı Turgut Altınok mal varlığını açıkladı

TAKİP ET

Cumhur İttifakı'nın Ankara adayı Turgut Altınok, dün katıldığı bir canlı yayında mal varlığıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Ardından mal varlığını detaylı bir şekilde açıkladı.

Altınok, "Mal, mülk Allah'ındır, biz emanetçiyiz" şeklindeki ifadeleriyle gündeme gelmişti. Bu açıklamaların ardından Altınok, mal varlığını açıkladı ve şeffaf olmanın önemine vurgu yaptı.

Altınok'un açıklamalarına göre mal varlığında çoğunluk anne ve babadan miras kalan gayrimenkullerden oluşuyor. Bildirimde 22 arsa, 23 tarla, 9 ev, 1 bostan, 1 bağ, 2 kargir ev ile 2 kargir bina bulunuyor.

Altınok, açıklamasında ayrıca Altınok Gayrimenkul AŞ adında aile şirketinde yüzde 36,59 oranında hissesinin olduğunu belirtti. Şirket hissesiyle ilgili detaylı bilgiler verdi ve bu hissenin aile şirketindeki geçmişten gelen bir varlık olduğunu ifade etti.

Ayrıca, 1988 yılında aldığı Kızılcaşar arazisinin imar çalışması sonrasında parsel parsel bölündüğünü ve 2014 yılında 9 parselinin satıldığını dile getirdi. Bildirimde yer alan diğer varlıklar ve hisseler hakkında da bilgi verdi.

Altınok, daha önceki beyanlarında da mal varlığının çoğalmadığını, aksine azaldığını belirtmişti. Ayrıca, belediye başkanı olmadan önceki mal varlığını açıklama çağrısında bulunarak, kendisi ve ailesinin şeffaf ve dürüst bir yaşam sürdürdüğünü vurguladı.

İŞTE ALTINOK'UN MAL VARLIĞI

ankara ankara haber ak parti turgut altınok yerel seçim siyaset gündem