AK Parti Atakum Adayı Özlem Maraş: "Atakum'da tarımsal eğitim çiftliği kurulacak"

TAKİP ET

AK Parti Atakum Adayı Özlem Maraş, kırsalda tarımsal projelerle aile işletmeciliği ve hayvancılık alt yapısına yapılacak olan desteklerle şekillenen 'Tarımsal Modelleme ve Eğitim Çiftliği Projesi'ni anlattı.

Samsun'un Atakum ilçesinde Aslandamı ve Elmaçukuru köylerini ziyaret eden Cumhur İttifakı AK Parti Atakum Belediye Başkan Adayı Özlem Maraş, büyük kapasiteli süt ve besi sığırcılığı işletmelerinin destekleneceğini kaydetti.

Atakum'un süt ve et üretimi merkezi olmasını hedeflerini sözlerine ekleyen AK Parti Adayı Özlem Maraş, kırsal kalkınmaya yönelik projeleri şu şekilde sıraladı;

TARIMSAL PROJELERİ AÇIKLADI

Bal üretim kooperatifi kurulacak. Tıbbi değeri yüksek aromatik bitki üretimi teşvik edilecek. Marka oluşturulacak, sözleşmeli çiftçiler belirlenerek kurutma ve paketleme tesisinde alım garantili üretim desteklenecek. Doğal mantar çeşitlerinden önemli birkaç çeşidi sözleşmeli yetiştirme yöntemine göre ürettirilerek paketleme ve kurutma, işleme gibi işlemlerden sonra pazarlaması gerçekleştirilecektir.

TARIM ŞEHRİ ATAKUM VURGUSU

'Tarım Şehri Atakum' amacıyla 10 bin metrekarelik pazar alanının alt katlarında yiyecek alışverişi, üst katlarında ise mantar, yeşillik ve meyve yetiştiriciliği alanları olacak. Üretilen ne olursa olsun yerel olarak temin edilecektir. Yetiştirilen ürünler yerinde pazarlanacak. Elde edilen ürünlerden paket üretim ve hazır gıda projesi geliştirilecektir.

BAHÇELİ EVLER, ATAKUM BAĞLARI

Atakum'un 25 yıl sonra nüfusunun 1 milyona yaklaşacağına dikkat çeken Özlem Maraş, "Bu nüfusun yerleşim alanları doğru planlanmalı. Atakum'un yamaçları beton yığınına dönüştürülmemelidir. Sinop'a doğru çevre yolunun üzerinde kalacak alanda her biri en az bin m2 olan arsalar oluşturulmalı, hem yaşam hem de aile üretim bahçeleri oluşturulmalıdır" dedi.

EĞİTİM ÇİFTLİĞİ PROJESİ

AK Partili Özlem Maraş, "Eğitim binalarının yer aldığı çiftlikler kurulacak. Özellikle ilk ve ortaokul öğrencilerine tarımsal uygulamalar anlatılacak. Ziraat ve Veteriner fakültelerinin öğrencilerine staj imkanı sağlanacak" derken, 'hayvan oteli' yapılacağını sözlerine ekledi.

Samsun Samsun Haber Atakum Tarım Eğitim Çiftlik Özlem Maraş