AK Parti Atakum Belediye Başkan Adayı Özlem Maraş: Atakum'u gençlerle birlikte yöneteceğiz

TAKİP ET

Cumhur İttifakı'nın AK Parti Atakum Belediye Başkan Adayı Özlem Maraş, gençlerin yaşamını ve üniversite deneyimini daha keyifli hale getirecek projeleriyle ilgili vaatlerini açıkladı.

Maraş, Atakum'u gençler için daha yaşanabilir ve destekleyici bir şehir haline getirmeyi amaçladıklarını belirtti. Bu doğrultuda, "Atakum Kart" projesini hayata geçireceklerini dile getiren Maraş, öğrencilere aylık 5 GB internet hediye edeceklerini ve toplu taşımayı teşvik ederek öğrencilere 30 ücretsiz biniş hakkı sağlayacaklarını vurguladı. Ayrıca, kart sahiplerine toplu taşımada %30 indirim uygulanacağını ifade etti.

Öğrencilere yönelik bu projelerin yanı sıra, gençlere Atakum'da hizmet veren kurum ve iş yerlerinde indirimler ve kolaylıklar sağlamayı da planladıklarını aktardı.

Ayrıca, "Memleket Desteği" projesiyle üniversite öğrencilerinin memleketlerine dönüşlerinde destek olacaklarını ve gençlerin aktif vatandaşlıklarını desteklemeyi hedeflediklerini belirtti. Bu çerçevede, "Sorun Tanıma ve Çözüm Üretme Projesi" ile gençlerin yerel sorunları tespit edip çözümler üretebilecekleri bir platform oluşturacaklarını açıkladı.

Maraş ayrıca, genç mezunları desteklemek amacıyla "Üniversite Mezunları İçin Uzmanlaşma Birimi Projesi"ni hayata geçireceklerini ve gençlerin kariyerlerini şekillendirmelerine, uzmanlık kazanmalarına ve iş dünyasına entegre olmalarına yardımcı olacaklarını belirtti.

"Gençlik Meclisi"nin geliştirilmesiyle gençlere iş, sosyal yaşam ve kişisel gelişim konularında destek sağlanacağını dile getiren Maraş, üniversite öğrencilerine ücretsiz mobil çorba servisi ve düşük maliyetli kahve ve çalışma alanları sağlanacağını söyledi.

Son olarak, "Beceri ve Kariyer Gelişimi Projesi" kapsamında üniversite sınav ücretlerini yatıran öğrencilere harçlık olarak iade edilerek ekonomik destek sağlanacağını ve gençlere demokrasi bilinci kazandırılacağını belirtti.

atakum genç ak parti cumhur ittifakı öğrenci özlem maraş