AK Parti'de 31 Mart seçimlerinin ardından özeleştiri süreci! 3 kritik soru yöneltilecek

TAKİP ET

Ak Parti, 31 Mart yerel seçimlerindeki sonuçları değerlendirmek için özeleştiri süreci başlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla oluşturulan bir kurul, 81 ilde yapılacak araştırma için 3 kritik soru hazırladı.

Bu araştırma kapsamında sahaya inecek ekipler, AK Parti'ye neden oy verilmediği konusunda bir anket çalışması yürütecek. Ankette yer alacak temel sorular; "Ne beklentiniz var?", "AK Parti belediyesinden memnun muydunuz?" ve "Neden sandığa gitmediniz?" şeklinde olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında 31 Mart yerel seçimlerine dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Hatanın millette aranmaması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, partide hesap sorulamaz bir durumun olmadığını ifade etti. Erdoğan ayrıca, hataların görülerek düzeltilmesi veya bu yolda ağır bedellerin ödenmesi gerektiğini belirtti.

Öte yandan, sandıktan çıkan sonucun suçunu millete atmanın acizlerin ve gafillerin yöntemi olduğunu belirten Erdoğan, AK Parti'nin geleneğinde böyle bir yaklaşım olmadığını söyledi. Hataların önce kendi içlerinde aranması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "İğneyi kendinize çuvaldızı başkasına batırmanızı istiyorum" dedi.

Ak Parti'nin seçim sonuçlarını değerlendirme ve özeleştiri süreci, partinin 31 Mart seçimlerinden çıkan sonuçları analiz ederek gelecek stratejilerini belirlemesi açısından önem taşıyor.

ak parti