AK Parti'de adaylar için gözler hafta sonuna çevrildi

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 Ocak'ta başkan adaylarının yarısını açıklayacaklarını duyururken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, hafta sonu bazı il ve ilçe başkan adaylarını, 15'inden sonra da kalan adayları açıklayacaklarını açıkladı.

31 Mart 2024 yerel seçimlerine yönelik hazırlıkların sürdüğü AK Parti'de başkan adayı belirleme süreci tamamlandı. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayının 7 Ocak Pazar günü açıklanacağını söyledi. "Pazar günü kaç aday açıklanır?" sorusuna Erdoğan, "Hemen hemen yarıya yakınını açıklarız. Bizim yapacağımız açıklamalarda A'dan Z'ye hepsi hem sürprizdir hem de inşallah hepsi partimizin yerel yönetim seçimlerindeki kazanma azminin ifadesi olacak." dedi.

HAFTASONU VE AYIN 15'İNDE 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, partisinin il ve ilçe belediye başkan adaylarının bir bölümünün belirlendiğini açıkladı. Çelik “Geldiğimiz noktada temayül çalışmaları, kamuoyu araştırmaları ve toplantıların neticesinde artık adayların isimleri belirlenmeye başlandı. Adaylarımızın belli bir bölümünün ilk açıklamasını, bu pazar günü İstanbul’da Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştireceğiz. Ayın 15’inde hem seçim beyannamemizi hem de kalan adaylarımızı açıklayacağız” dedi. Çelik, bu pazar açıklanacak adayların, büyükşehirler ve şehirlerin bir kısmını kapsayacağını sözlerine ekledi.