AK Parti'de iki vekil başvuru yapmadı

TAKİP ET

AK Parti'de başvuruların son gününde sürpriz bir gelişme yaşandı. Samsun milletvekili aday adaylığı için sadece Yusuf Ziya Yılmaz ile Orhan Kırcalı'nın başvuru yaptığı öğrenildi.

14 Mayıs seçimleri öncesi AK Parti'de milletvekili aday adaylığı süreci dün saat 19.00 itibariyle tamamlandı. Samsun'da 90'nın üzerinde başvuru beklenirken, başvuru yapanlar arasında sürpriz isimlerin olduğu kulislerde konuşuluyor. AK Parti'nin mevcut Samsun milletvekili listesinde ise sürpriz gelişme yaşandı. 

SÜRPRİZ GELİŞME 

Edinilen kulis bilgilerine göre, AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz ve Orhan Kırcalı, Samsun milletvekili aday adaylığı başvurusunu yaptı. AK Parti Çevre ve Şehircilikten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan'ında birinci tercih Samsun, ikinci tercih Ankara  olarak milletvekili aday adaylığı başvurusunu yaptığı öğrenildi. Daha önceden milletvekili adayı olmayacağını söyleyen AK Parti Samsun Milletvekilleri Fuat Köktaş ile Ahmet Demircan, başvuru yapmadı. 

25 MART GÜNÜ TEMAYÜL 

Öte yandan, AK Parti Genel Merkezi, 25 Mart günü videokonferans uygulaması 'Zoom' üzerinden milletvekili aday adayları ile ilgili temayül yapacak ve aday adaylarının tabandaki karşılığını masaya yatıracak. Daha sonra AK Parti'nin ilgili komisyonları adayları belirlemek için yoğun bir tempo içine girecek. Zekeriya FIRAT 

Yusuf Ziya Yılmaz

Orhan Kırcalı

İlk tercih Samsun 
ikinci tercih Ankara 

Çiğdem Karaaslan

Ahmet Demircan ve Fuat Köktaş başvurmadı