AK Parti'de 'yenileme dönemi' startı verildi

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimiz sandığı vesile kılarak mesajlarını ulaştırmıştır. Umduğumuz neticeyi alamadık elbette yerel bazda yaşanan bu gerilemenin sebeplerini masaya yatıracağız. Bir sonraki seçimlere kadar kendimizi yenilediğimiz dönem olacak" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi balkonundan vatandaşlara ve partililere hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletin iradesi sandıkta tecelli eder. Millet, sözünü sandık yoluyla söyler. Millet, siyasetçiye mesajını sandık vasıtasıyla iletir. Millet, uyarısını ve takdirini sandık aracılığıyla ifade eder" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz. 31 Mart bizim için bir bitiş değil aslında bir dönüm noktasıdır. Türk milleti, yine sandığı vesile kılarak mesajlarını siyasetçilere ulaştırmıştır" sözlerini kaydetti.

ÖZELEŞTİRİMİZİ CESARETLE YAPACAĞIZ

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "14-28 Mayıs seçimlerindeki zaferimizden 9 ay sonra maalesef yerel seçim imtihanından istediğimiz, umduğumuz neticeyi alamadık. Milletin muazzez iradesinin üstünde hiçbir güç tanımıyoruz. Sandıklar kapanmış, millet son sözünü söylemiş, kararını vermiştir. Elbette her siyasi parti kendi bünyesinde seçim sonuçlarını analiz edecektir. Neticeleri açık yüreklilikle değerlendireceğiz, özeleştirimizi cesaretle yapacağız. Sandık sonuçları bize ülkemiz genelinde irtifa kaybı yaşadığımızı gösteriyor. Elbette yerel bazda yaşanan bu gerilemenin sebeplerini ayrıca masaya yatıracağız. Kaybettiğimiz, geriye düştüğümüz her yerde, sebepleri çok iyi tespit edecek ve gerekli müdahalelerde bulunacağız."

YANLIŞLARIMIZI DÜZELTECEĞİZ

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, "Hiçbir surette milletimizin kararına hürmetsizlik etmeyeceğiz. Milletle inatlaşmaktan, milli iradeye rağmen hareket etmekten, milletin takdirini sorgulamaktan, bugüne kadar olduğu gibi yine uzak duracağız. Milletin sandıkta verdiği mesajları en isabetli, en objektif bir şekilde akıl ve vicdan terazimizde tartarak, gerekli adımları mutlaka atacağız. Yanlışlarımızı düzelteceğiz. Eksiklerimizi muhakkak tamamlayacağız. Bir sonraki seçimlere kadar her açıdan kendimizi yenilediğimiz, hatalarımızı telafi ettiğimiz kapsamlı bir muhasebe zeminine dönüştüreceğiz."

yerel seçim AK Parti cumhurbaşkanı erdoğan