AK Parti'den HÜDA PAR'a Ziyaret

TAKİP ET

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, HÜDA PAR'ı ziyaret etti. Görüşmenin ardından AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş ve HÜDA-PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu açıklamalarda bulundu.

2023 seçimleri... AK Parti'den HÜDA PAR'a ziyaret. AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, HÜDA PAR Genel Merkezi'nde, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve beraberindeki heyetle görüştü. Görüşmenin ardından AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu açıklamalarda bulundu.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş'tan açıklama;

İlkeler etrafında fikirlerimizi mümkün oldukça ortaklaştırma olarak görüyoruz. Hiç şüphesiz hem sayın cumhurbaşkanımıza destek veren hem Cumhur İttifakı'nın içerisinde olan ve bundan sonra içerisinde olacak olan partilerin her birisinin ayrı bir kurumsal kimliği, siyasi kimliği vardır. Hepimizi bir noktaya doğru getiren ilkelerimizdir. O da Türkiye Yüzyılı kapısını sonuna kadar açmak. Yeniden güçlü bir Türkiye'yi inşa etmektir.

Bunun için de son derece hayati bir seçim olan 14 Mayıs'ta Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden cumhurbaşkanı seçmek ve Cumhur İttifakı ve onunla birlikte olacak siyasi partileri Parlemontaya taşıyabilmektir. Bu çerçevede görüşmelerimi devam ettirdik.

Önümüzdeki günlerde görüşmeler belli bir noktaya gelecektir. Netleştiğinde kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Ben bir kez daha gösterdikleri ev sahipliğinden ve cumhurbaşkanımıza desteklerinden dolayı HÜDA-PAR'a teşekkür ederim. Görüşmelerimiz devam edecek. 

Şimdiye kadar birinci gündemimiz deprem yaralarının sarılmasıydı. Bundan sonra da birinci gündemimiz bu. Cumhurbaşkanımızın da talimatı böyle. Önceliğimiz deprem. 

İş birliklerinin daha da genişlemesi için böyle görüşmeler gerçekleşmesi kaçınılmazdır. Bir kere daha sayın başkana teşekkür ediyorum

HÜDA-PAR Genel Başkanı'ndan açıklama;

14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimde sayın cumhurbaşkanı'na desteğimizi bildirmiştik. Hatırlarsınız 2018'de de benzer bir tablo vardı. O zaman da cumhurbaşkanına destek verdik.

6 Şubat'ta hepimizi yaralayan afetler yaşadık. 50 bine yakın insanımız can verdi var. 11 ilde çok ciddi yıkımlar var. Çok zor günlerden geçiyor memleket. Bunun dışında dış çatışmalar var. Suriye'deki iç çatışma 13. yılına girdi. Memleket zor bir süreçten geçiyor.

Bundan sonra atılacak adımların çok önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu ateşe düşmemek için çok dikkatli olunması gerektiğini hepimiz biliyoruz. İnşallah bu zor süreçleri atlatacağız. Depremde çok canımız yandı. Bizim de yoğun olarak gündemimiz bu. Sayın Cumhurbaşkanımızla ocak ayı başında yaptığımız görüşmede ittifaka katılma konusunda teklif almıştık. Deprem dolayısıyla yani 6 Şubat'tan bu yana Cumhurbaşkanımızla görüşmelerimiz hız kesti. Şimdi yeniden başladı.

Cumhurbaşkanıyla ilgili tavrımızı açıkladık, Parlamento seçimlerine birlikte girme (Cumhur İttifakı) konusunda, birlikte hareket etme konusunda prensip olarak bir problem yok. Fakat bunun nasıllığıyla ilgili detaylarda henüz bir netleşme yok. İnşallah netleşirse kamuoyu ile paylaşırız. Gizli saklı pazarlıklar olarak algılanmasın bu açıklamaların gecikmesi. Görüşmelerimizin sonucunu kamuoyuna açıklayacağız. Şu ana kadarki görüşmelerde bir pürüz yok ama son noktayı henüz koymuş değiliz. Müzakereler devam ediyor. 

HABER GLOBAL