AK Parti'den İstanbul Araştırması: Bıçak Sırtı 4 İlçede El Değiştirebilir!

TAKİP ET

AK Parti'nin gerçekleştirdiği İstanbul araştırmasına göre, Üsküdar, Sancaktepe, Çekmeköy ve Beyoğlu'nda yerel seçimlerde bıçak sırtı bir yarış yaşanabilir. Özellikle Üsküdar için "Gittikçe Kadıköy'leşiyor" yorumu dikkat çekiyor.

AK Parti, 31 Mart yerel seçimleri öncesi İstanbul'da gerçekleştirdiği araştırmalarda, halen kafa kafaya bir yarışın devam ettiğini ortaya koydu. Analizlere göre, Üsküdar, Sancaktepe, Çekmeköy ve Beyoğlu ilçelerinde seçim sonuçları bıçak sırtı olabilir.

Özellikle Üsküdar için yapılan değerlendirmede, ilçenin hızla değişen seçmen yapısı ele alındı. Son yıllarda lüks site ve villaların artışıyla birlikte Üsküdar'ın Kadıköy'e benzer bir profil kazandığı belirtildi. AK Parti'nin önceki seçimlerdeki üstünlüğünün azalması ve CHP'nin artan bir destek görmesi, buna işaret ediyor. 2019 seçimlerinde 3 puanlık bir farkla öne geçen AK Parti'nin, sonraki seçimlerde bu avantajını kaybettiği belirtiliyor.

Ayrıca, DEM Parti ve Yeniden Refah Partisi'nin alacakları oy miktarının, İstanbul genelindeki seçim sonuçlarını doğrudan etkileyeceği vurgulanıyor. Bu iki parti tarafından alınacak oy oranlarına göre, AK Parti'nin adayının seçilme şansının şekilleneceği ifade ediliyor.

Sonuç olarak, AK Parti'nin İstanbul'da bıçak sırtı bir yarışa girdiği ve özellikle belirli ilçelerdeki seçmen dinamiklerinin değişim gösterdiği görülüyor.

İstanbul büyükşehir belediyesi yarış Adaylar İmamoğlu Murat kurum cumhurbaşkanı erdoğan Akparti Chp