AK Parti Samsun'a liste başı arıyor

TAKİP ET

AK Parti Genel Merkezi'nde milletvekili aday adayları ile mülakat devam ederken, Samsun listesinin başına sürpriz isimler konuşuluyor.

14 Mayıs seçimlerine kısa bir süre kalırken, AK Parti Genel Merkezi'nde milletvekili aday listelerinin belirlenmesi konusunda hummalı bir çalışma sürdürülüyor. 

AK Parti'de başvuru sürecinin tamamlanmasıyla birlikte Samsun milletvekili aday adaylığı için başvuran 93 isim için temayül yapıldı. AK Parti'de milletvekili aday adayları ile yüz yüze mülakatlarda başladı. Milletvekili aday adayları ile yüz yüze mülakatlar, 1 Nisan'a kadar devam edecek. AK Parti Samsun Milletvekili aday adayları ile yapılacak yüz yüze mülakatlar için oluşturulan komisyonun başında Nurettin Canikli yer alıyor. Canikli'nin yardımcıları Hasan Sert, Şebnem Kocaelçi, Fatoş Gürkan ve Emir Yasin Kekeç. AK Parti aday listelerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığındaki üst komisyon son şeklini verecek. Listeler, 9 Nisan’da Yüksek Seçim Kurulu’na sunulacak. 11 Nisan’da da milletvekili aday tanıtım toplantısı yapılacak. AK Parti bir yandan da kamuoyu anketleri gerçekleştirecek.

SİYASİ KULİSLERDE 
FLAŞ İSİMLER GEÇİYOR 

Aday adayları ile mülakatların 1 Nisan tarihine kadar süreceği belirtilirken, AK Parti Samsun listesinin birinci sırasına sürpriz isimler siyasi kulislerde geçiyor. Vatandaşta heyecan yaratan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Başkanvekili Prof.Dr. Numan Kurtulmuş ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri'den birinin liste başında olacağı kulislerde konuşuluyor.  Zekeriya FIRAT