AK Parti Samsun Kadın Kolları Başkanı Keser'den Eşitlik Vurgusu

TAKİP ET

AK Parti Samsun Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser, düzenlediği basın toplantısında kadın-erkek fırsat eşitliğine dikkat çekti ve yapılan düzenlemelerle ilgili bilgilendirme yaptı.

AK Parti Samsun Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser, düzenlediği basın toplantısında, 2010 yılında Anayasa'da yapılan düzenleme ile kadın-erkek fırsat eşitliğini güçlendirdiklerini belirtti.

Keser, Büyükşehir Belediyesi Ömer Halisdemir Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programında yaptığı konuşmada, kadın ve erkeğin adalet içinde toplumu birlikte inşa edeceğine inandıklarını vurguladı.

AK Parti'nin kuruluşundan bu yana, kadınların hayatın her alanında daha aktif rol alması için bir dizi düzenleme yaptığını ifade eden Keser, "2004 yılında ilk defa Anayasa'mızın 10. maddesine 'Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir' hükmünü ekledik. 2010 yılında Anayasa'da yapılan düzenleme ile kadın-erkek fırsat eşitliğini daha da güçlendirdik. 2013 yılında kamusal alanda kılık, kıyafet özgürlüğünün getirilmesi ile kadınlar arasındaki ayrımcılığı tamamen ortadan kaldırdık." şeklinde konuştu.

AK Parti Samsun Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser samsun samsun haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü