AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı: Enerji fiyatlarında vatandaşı koruyan yol izledik

TAKİP ET

AK Parti Samsun Milletvekili Kırcalı, enerji fiyatlarında aşırı yükseliş nedeniyle pek çok ülkenin elektrik tarifelerini üç kat artırmak mecburiyetinde kaldığını belirterek, "Biz her konuda olduğu gibi enerji fiyatları hususunda da vatandaşımızı koruyarak bir yol izledik "dedi. 

AK Parti Bafra İlçe Teşkilatı Ocak ayı Danışma Meclisi Toplantısı, Bafra Öğretmenevi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya, AK Parti Samsun Milletvekili Av. Orhan Kırcalı, AK Parti Samsun Çevre Şehir ve Kültür Başkanı Caner Göktepe, Yönetim Kurulu Üyesi Saffet Ayvaz ve Fevzi Baran, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

BÜYÜK TÜRKİYE MESAJI 

Toplantıda konuşan AK Parti Samsun Milletvekili Kırcalı, enerji fiyatlarında aşırı yükseliş sebebiyle pek çok ülkenin elektrik tarifelerinde ortalama üç kat artışa gittiğini belirterek, "Biz her konuda olduğu gibi enerji fiyatları hususunda da vatandaşımızı koruyarak bir yol izledik.
Geçtiğimiz yıl elektriği yarı fiyatının altına, doğalgazı beşte biri fiyatına vatandaşlarımıza sunarken, akaryakıt fiyatlarında oldukça düşük satış fiyatları sağladık. Bu şekilde 2021 yılında vatandaşlarımız lehine doğalgazla 80 milyar liralık, elektrikte 20 milyar liralık, akaryakıtta 65 milyar liralık fedakarlık yaptık. Yatırımıyla istihdamı ile üretimi ile ihracatıyla cari dengesi ile hedeflerine ulaşmış dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmuş Türkiye'ye hiç olmadığı kadar yakınız "dedi. 

VATANDAŞI ENFLASYONA EZDİRMEDİK 

Kırcalı açıklamasında şunları kaydetti; "Vatandaşlara yapılan kömür yardımlarının yanı sıra, yeni yılla birlikte doğalgaz faturası desteği vereceğiz. Memurlarımızın Ocak ayındaki yüzde beşlik toplu sözleşme dönem zammını yüzde 7,5 olarak uygulama kararı aldık,  böylece memurlarımızın maaş artış oranını yüzde 30,5 açıklayarak ilave ve sosyal destek sağlamış olduk. Market raflarındaki artışın bir kısmının kaynağı, küresel fiyatlandırmalardandır. Ancak, bazı ürünlerde ki artışların ne küresel nede enerji fiyatları ile, ne kurdaki dalgalanma ile izah edilmeyecek derecede fahiş olduğunu görüyoruz. Amerika son 40 yılın, Almanya ve İspanya son 30 yılın, İngiltere ve İtalya son 10-12 yılın, Avrupa'nın geneli Avro Bölgesi'nin kuruluşundan beri en yüksek enflasyon rakamlarının sancısıyla kıvranmakta olduğunu görüyoruz. Dünyada petrol fiyatları neredeyse 2 katına, kömür fiyatları 5 katına, doğalgaz fiyatları 6 ile 10 katına çıktı. Metal ve mineral fiyatları yüzde 50, tarım ürünleri fiyatları yüzde 25 arttı. Hiçbir vatandaşımızı fiyat artışlarının yükü altında bırakmadık. Vatandaşlarımızın gelirlerini enflasyonun altında ezdirmeyecek özel tedbirler aldık” dedi. Tolgahan ÇAĞLAR