AK Parti SBB Başkan Adayı Halit Doğan: 'Samsun turizmde adından söz ettirecek'

TAKİP ET

AK Parti SBB Başkan Adayı Halit Doğan, Samsun'un turizmde adından söz ettireceğini belirterek, projelerini açıkladı. Doğan, "Turizm ve kültürel anlamda iş birliğini en üst seviyeye çıkaracağız "dedi.

Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediyesi(SBB) Başkan Adayı Halit Doğan, kentin turizmden hak ettiği payı alması için önemli projeleri hayata geçireceklerini söyledi.Doğan, "Turizmi daha da canlandıracak bir hamleyle; Kurtuluş Mücadelemizi, Atatürk'ün Samsun'umuza geldiğindeki süreci anlatacağımız bir 'Dijital Gösteri Merkezini' hayata geçireceğiz "dedi. 

17 İLÇEDE TURİZM 
ADIMLARI ATILACAK 

AK Parti SBB Başkan Adayı Halit Doğan, “Kültür turizmi kapsamında festivaller ve fuarlar düzenleyeceğiz. Yöresel etkinlikler düzenleyecek bunları uluslararası standartlara uygun biçimde geliştireceğiz. Bizim tüm ilçelerimiz birer tarih ve doğa şehridir. Ancak, turizmini canlandırmamız gerekiyor. Bu anlamda bakanlığımız ve 17 ilçemiz ile önemli istişarelerde bulunacak, bir ahenk içerisinde hareket edeceğiz. Turizm ve kültürel anlamda iş birliğini en üst seviyeye çıkaracağız. Samsun'umuzun her köşesi turizmden faydalansın, insanlarımız kazansın, ilçelerimiz gücüne güç katsın. Bu anlamda şehrimizin değerini, anlatmaya, aktarmaya ve ortaya çıkarmaya yönelik çalışmalar yapacağız. Şehrimizin en önemli festivallerinden birisi olan Kapıkaya Festivalini; Kapıkaya Extreme Sporlar Festivaline dönüştürerek birçok profesyonel ve amatör sporcuyu şehrimizde ağırlayacağız. Burası dünyada adından söz ettiren bir festivale dönüşecek.  Yine kış turizmimiz açısında önemli olan Kocadağ'ımız var. Çocuklarımızın ve gençlerimizin kar tutkusunu eğlenceye dönüştürmek amacıyla tercih ettiği Kocadağ’ı daha kolay ulaşılabilir bir yaşam alanı haline getireceğiz. Bu kapsamda önce Kocadağ'ın ulaşım sorununu çözeceğiz. Aynı zamanda Kocadağ’ı ilave donatılarla kışın kızak merkezi, yazın doğal güzelliği ve serin havası ile insanların kaçış noktası olan bir turizm merkezi haline getireceğiz. Sadece kışın değil yazında burası bir turizm merkezine dönüşecek. Diğer bir yandan bizim doğal güzelliğimiz Sarıgazel'imiz var. Sarıgazel Doğal Yaşam Alanı’nı planlayacağız ve bölgenin doğal cazibe merkezi haline dönüştüreceğiz "dedi. 

GENÇLERE VE 
ÇOCUKLARA MÜJDE 

AK Parti SBB Başkan Adayı Halit Doğan, çocukları ve gençleri de unutmadı. Doğan, “Çocukların mutlu olduğu yerde büyükler de mutlu olur” diyerek Samsun’a kazandıracakları Çocuk Köyü, Tünel Akvaryum ve Müzik Atölyesinin müjdesini verdi. Doğan, “Çocuk Köyümüzde, çocuklarımız uygulamalı olarak çevreyi deneyimleyecek ve doğayı daha yakından tanıma fırsatı yakalayacak. Sosyal çevre ve birlikte zaman geçirme kültürünü edinen çocuklarımız aynı zamanda paylaşmayı ve takım çalışmasıyla başarmayı öğrenecekler. Bir yandan da şehrimizde bir Tünel Akvaryumu hayata geçireceğiz.

Çocukların, gençlerin, ailelerin, turistlerin uğrak noktası olacak Tünel Akvaryum projemiz ile şehrimize bir başka cazibe merkezi kazandırmış olacağız. Bu projeyle ziyaretçilerimiz tatlı su, tuzlu su ve deniz canlılarını yakından görme ve tanıma imkanı bulacaklar.

Tüm projelerimizi Samsun’umuzu dinleyerek oluşturduk. Gençler müzik yapmak istiyoruz dediler, Müzik Atölyesini hayata geçirelim dedik. Fark yaratacak projelerden birini de onlar için tasarladık. Doğu Park Amfi Tiyatro alanını gençlerimizle birlikte, onların ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda yeniden düzenleyeceğiz. Yapı içerisinde bir amatör sahne ve profesyonel ses kayıtlarının yapılabileceği bir stüdyo bulunacak. Müzikle ilgilenen amatör gençlerimizin konser verebileceği, profesyonel ses kayıtlarını alabilecekleri bu yapıyla amatör sanatçılarımıza önemli bir destek sağlayacağız. Samsun Müzik Atölyesi ile gençlerimizin müzik dinleyebileceği, karaoke yapabileceği, müzikli sohbetler gerçekleştirebileceği keyifli bir ortam sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

 

AK Parti SBB Başkan Adayı Halit Doğan, kentin turizmden hakettiği payı alabilmesi için çok özel projeleri hayata geçireceklerini açıkladı. Doğan, çocukları ve gençleride unutmadı. 

 

AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı halit doğan Kocadağ Kızak Merkezi Sarıgazel Doğal Yaşam Alanı Turizm ve kültür şehri Samsun Samsun Haber