AK Parti Vezirköprü Belediye Başkan Adayı Murat Gül'ün Adaylığı Düştü!

TAKİP ET

AK Parti'nin Vezirköprü ilçesinde aday gösterdiği Avukat Murat Gül'ün 'belediye başkan adaylığı' yapılan itirazlar sonrasında düşürüldü.

31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'nin Samsun'un Vezirköprü ilçesi için açıkladığı aday Avukat Murat Gül'ün adaylığına yapılan itiraz karara bağlandı.

AK Parti Vezirköprü Belediye Başkan Adayı Av. Murat Gül'ün belediye başkan adaylığı yapılan itirazlar sonrasında İlçe Seçim Kurulu'nca yapılan değerlendirme sonucu düşürüldüğü öğrenildi.

Hedef Halk Gazetesi Haber Editörü Noyan Alper Cabbar, AK Parti Vezirköprü Belediye Başkan Adayı Av. Murat Gül ile telefonda görüştü.

Murat Gül, AK Parti Vezirköprü ilçe başkanlığı döneminde seçim takvimince belirlenen süreçte görevinden istifa etmediği gerekçesiyle yapılan itiraza İlçe Seçim Kurulu'nca böyle bir kararın alındığı yönünde bilgi aldıklarını belirterek, itiraz edeceklerini kaydetti. Ayrıntılı karar ile ilgili bilgi bekleniyor.

YASA NE DİYOR?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri'nde aday olabilmek için kamu görevlileri, yargı mensupları, siyasi parti il ve ilçe yöneticileri, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensupları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, sendikalar, kamu bankaları, üst birliklerin ve bunların üst kuruluşlarının, katıldıkları teşebbüs veya ortaklıkların yönetim ve denetim kurullarında görev alanların 1 Aralık Cuma günü saat 17.00'ye kadar görevlerinden ayrılma isteğinde bulunmaları gerektiğini bildirdi.

Akparti vezirköprü ilçesi Belediye başkanı Aday Murat Gül