AK Parti yeni kabine için kolları sıvadı! İşte bakanlık için ismi geçenler...

TAKİP ET

Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalırken, Cumhur İttifakı'nın Meclis'te çoğunluğu sağlamasının ardından yeni kabine için hesaplar yapılmaya başlandı. Milletvekili seçilen Soylu ve Çavuşoğlu'nun yeniden Kabine'de yer alacağı konuşulurken, Adalet Bakanlığı için ise masada 2 isim var. İşte detaylar...

Türkiye pazar günü sandığa giderek cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem milletvekili için oyunu kullandı. Cumhur İttifakı Meclis’te çoğunluğu sağlarken cumhurbaşkanlığı için hiçbir aday yüzde 50 artı bir oyu alamadığı için seçim 2. tura kaldı.

Meclis'teki çoğunluğun Cumhur İttifakı'nda olmasıyla birlikte AK Parti içerisinde, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde yer alacak isimler şimdiden tartışılmaya başlandı.

"PARLAMENTODAN BAKAN ATANABİLİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "AK Parti'nin parlamentodaki çoğunluğu" referans alarak parlamentodan da bakan atayabileceği konuşuluyor. 

İddialara göre, bu isimlerden biri İstanbul'dan milletvekili çıkan Süleyman Soylu.

Diğeri ise Antalya'dan meclise giden Mevlüt Çavuşoğlu.

YILMAZ TUNÇ'UN BAKANLIKTA ADI GEÇİYOR

AK Parti'de Meclis'te çoğunluğu sağlayıp ikinci turda "Erdoğan'ın zafer kazanacağı" düşüncesi hakim. Bu nedenle AK Parti Grup Başkanvekili ve eski Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç gibi isimlerin de bakan olarak görev alabileceği söyleniyor.  Yılmaz Tunç'un Adalet Bakanlığı için adı geçiyor.

ADALET BAKANLIĞI İÇİN YAVUZ'UN DA ADI GEÇİYOR

Tunç'a ek olarak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'un da "yeni kabinede adalet bakanı olabileceği" öne sürülüyor. 

TBMM BAŞKANLIĞI İÇİN 4 İSİM GÜNDEMDE

Cumhuriyet gazetesinde yer alan Selda Güneysu'nun kulis haberine göre ayrıca TBMM Başkanlığı için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın adı geçiyor.

Eski bakanlar Bekir Bozdağ, Abdülhamit Gül ve AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş gibi isimler de Meclis Başkanlığı için konuşuluyor.