AK Partili Murat İkiz: 'Birlikte Sahip Çıkacağız'

TAKİP ET

Havza Belediyesi'nde 3 dönem başkanlık yapan Murat İkiz, AK Parti'den Samsun Milletvekili Aday Adayı oldu. Havzalılarla birliktelik fotoğrafı veren Murat İkiz, "Havza başta olmak üzere bütün ilçelere ve Samsun şehrine "hep birlikte sahip çıkacağız" mesajı verdi.

Samsun'un Havza ilçesinde; 2004-2019 yılları arasında üst üste 3 dönem 'Havza Belediye Başkanı' olarak görev yapan Murat İkiz, 14 Mayıs'ta yapılacak olan genel seçimler öncesinde partisi AK Parti'den Samsun Milletvekili Aday Adayı oldu.

Murat İkiz, Havza'da basın toplantısı düzenledi. İkiz, açıklamasında Havza başta olmak üzere bütün ilçelere ve Samsun şehrine "hep birlikte sahip çıkacağız" mesajı verdi.

Toplantıya Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, AK Parti Havza İlçesi Başkan Vekili Musa Akın, kadın kolları temsilcileri yanı sıra çok sayıda partili katıldı. 'Hayırlı olsun' dileklerinin ardından konuşmasında adaylık süreci ve gündemdeki gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulunan Murat İkiz şunları söyledi:

CUMHURBAŞKANIMIZLA İSTİŞARE ETTİK
"Öncelikle Ak Parti ailesine dört sene sonra yeniden katılmaktan dolayı oldukça mutlu olduğumu belirtmek isterim. İnşallah buradan tekrar sizlerin destekleriyle milletvekilliği göreviyle aktif siyasette yerimi alacağım. Havzamız, memleketimiz ve ülkemiz için şimdiden hayırlara vesile olmasını diliyorum. Nasibimizde varsa mutlaka gerçekleşecektir. Değerli hemşerilerim! Bildiğiniz üzere Havza'da 15 sene Belediye Başkanlığı yaptım. 2018 senesinde üçüncü dönem son başkanlık görevimi yürütürken, Sayın Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara'da yaptığımız görüşmede görev sürem dolunca 'istifa etmeyi düşünüyorum' demiştim. Kendisi de bana 'görevine devam etme talimatı' vermişti. Biz de görevimizi sürdürmüştük. Sonrasında tekrar bir araya geldiğimizde Cumhurbaşkanımızla istişare ederek, 'Milletvekili Aday Adayı' olmak istediğimi söylemiştim. 'Hayırlı olsun' temennisinde bulunmuştu. Son aşamada kararımı vererek aday adaylığı başvuru sürecimi tamamladım. Ailemle, dostlarımla görüşerek onların da rızalarını alarak bu karara vardım."

BEŞ İLÇEYİ KAPSAYACAK
MİLLETVEKİLİ ÇIKARMALIYIZ

AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Murat İkiz; sözlerinin devamında "20 yıllık iktidar dönemimizde Havza ve çevre ilçelerde milletvekilimiz olmadı" diyerek şöyle devam etti; "İnşallah bu dönemde 'üçüncü bölge' dediğimiz Havza, Vezirköprü, Kavak, Ladik ve Asarçık ilçelerimizden milletvekili çıkarmak istiyoruz. İktidar partisi olarak AK Parti'den milletvekilimizin olması bizim için önemli. Vekilimiz olmamasına rağmen 15 senelik görev süremiz boyunca geceli gündüzlü çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Güzel hizmetler gerçekleştirdik. İnşallah bölgemizden milletvekili çıkarınca çalışmalarımızı daha da genişleteceğiz. İnşallah milletvekili olarak seçilirsem Havza ilçemize, bölgemize sahip çıkarak hemşerilerime özveriyle hizmet edeceğim" dedi.

5 YILDA 50 FABRİKA KURACAĞIZ
Mevcut iktidar imkânlarından en fazla Merzifon ve Havza ilçelerinin faydalandığını belirten Murat İkiz projelerinden bahsederek sözlerine şöyle devam etti: "Ak Parti'nin iktidarı boyunca partimizin imkânlarından en fazla yararlanan ilçelerin başında Havza ve Merzifon ilçelerimiz gelmektedir. 20 senedir partimizden büyük hizmet ve yardımlar aldık ve almaya devam ediyoruz. Özellikle belediyecilik anlamında sanayi olarak büyük atılımlar gerçekleştirdik. Bugün onların meyvelerini topluyoruz. Bugün bölgemizde 20'ye yakın fabrikamız var. Bu sayıyı daha da artıracağız. Bu vesileyle daha çok insana iş imkânı sağlayarak istihdamı güçlendireceğiz. 5 sene içinde 50 fabrikaya kadar ulaşmayı hedefliyoruz."

TERMAL TURİZMİ ÖNEMSİYORUZ  
Havza'da termal turizminin geliştirilmesiyle ilgili çalışmalar planladıklarını ifade eden Murat İkiz sözlerine şöyle devam etti: "Özellikle kaplıcalarıyla tanınan Havza ve Ladik İlçelerimizde termal turizminin daha da geliştirilmesine yönelik çalışmalar planlıyoruz. Bölgemizi her yönüyle turizme dayalı bir bölge haline getireceğiz. Bu bizim en önemli eksiğimiz. İlçemizde 5 yıldızlı oteller tesis etmeyi hep arzu ediyordıuk. İnşallah bu otelleri de inşa edeceğiz. Bekdiğin ile Havza arasındaki bölgeyi de yeniden dizayn edeceğiz. 40 binlik nüfuzumuzu en az iki katına çıkaracağız." 

SAMSUN'DA İŞGÜCÜ KAYBINI ÖNLEYECEĞİZ
"Organize Sanayi Bölgesi'ni 10 bin dönüme çıkaracağız" diyen AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Murat İkiz; "Yeni fabrikalarımızla birlikte ikinci Havza'yı da böylece kurmuş olacağız. Özel sektör yatırımcılarını bölgemize yönlendirerek onların yatırım yapmalarını teşvik edeceğiz. Büyük yatırımcılara ağırlık vereceğiz. Sadece Havza ve çevre ilçelerde değil, bize verilen yetki doğrultusunda 17 ilçemizde de görev yapacağız. Samsunumuzdaki işgücü kaybını ve şehrimizden göçlerin önüne geçmek için ne gerekiyorsa yapacağız" ifadelerini kullandı.

Nazım AKPINAR-Selçuk KAYA

AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Murat İkiz

AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Murat İkiz; "İlçemize, bölgemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum" diyerek, tüm Havzalılardan ve bölge insanından destek sözü istedi. Murat İkiz'i Havzalı hemşerileri ve partili üyeler tebrik etti.

AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Murat İkiz; basın açıklamasının ardından partili üyelerle ve dostlarıyla günün anısına birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.