Akaryakıtta Tek Fiyat Dönemi Geliyor: 30 Nisan'da Yürürlüğe Girecek

TAKİP ET

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), akaryakıt istasyonlarında farklı isimler altında satılan dizel ve benzinin fiyat farklarını ortadan kaldırmaya hazırlanıyor. "Ultra Force", "Power", "VMax" gibi ifadelerle satışı yasaklayan düzenleme, 30 Nisan'da yürürlüğe girecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), akaryakıt istasyonlarında farklı isimler altında satılan dizel ve benzinin fiyat farklarını kaldırmaya hazırlanıyor. Artık istasyonlarda sadece düz şekilde benzin, motorin (dizel) ve LPG satışı yapılacak. EPDK'nın hazırladığı düzenleme taslağı, 30 Nisan 2024 tarihinde yürürlüğe girmesi planlanıyor.

Şu ana kadar istasyonlarda "Ultra Force, Power, Fuelsave, VMax, VPro" gibi ifadeler altında daha yüksek fiyatlarla satılan benzin ve dizelin, yeni düzenleme ile sonu geliyor. Bu tür ifadelerle satış yapılması yasaklanırken, sadece standart akaryakıt ürünleri satışa sunulacak.

Sabah gazetesinin haberine göre; özellikle yakıt tasarrufu sağladığı, motoru temizlediği ve araca ekstra performans kattığı iddia edilen bu tür akaryakıtlar, normal ürünlere kıyasla daha yüksek fiyatlarla satılıyordu. Ancak yeni düzenleme ile birlikte tüketiciler, istasyonlarda net bir şekilde belirtilen fiyatlarla karşılaşacak ve daha şeffaf bir alışveriş deneyimi yaşayacaklar.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) akaryakıt istasyonları farklı isimler altında satılan dizel ve benzin fiyat farkları Ultra Force Power Fuelsave VMax VPro akaryakıt tek fiyat dönemi samsun samsunhaber gündem ekonomi haber