Akran Zorbalığına Karşı Alınması Gereken Önlemler ve Uyarılar

TAKİP ET

Samsun'da Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Sosyal Pediatri Bilim Dalı Başkanı Dr. Tuğba Ayçiçek Dinçer, akran zorbalığına karşı alınması gereken önlemler ve uyarılar hakkında önemli bilgiler verdi.

Samsun'da, akran zorbalığının önlenmesi ve çocukların korunması amacıyla Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, OMÜ Tıp Fakültesi Sosyal Pediatri Bilim Dalı Başkanı Dr. Tuğba Ayçiçek Dinçer, akran zorbalığı konusunda ebeveynlere önemli tavsiyelerde bulundu.

Dinçer, zorbalığın genellikle güç gösterisi amacıyla meydana geldiğini belirterek, fiziksel, sözlü ve sosyal zorbalık gibi çeşitleri olduğunu ifade etti. Zorbalık mağduru çocukların psikolojik ve fiziksel sağlıklarının olumsuz etkilenebileceğini vurguladı.

Özellikle dijital ortamda gerçekleşen siber zorbalığın da gün geçtikçe arttığına dikkat çeken Dinçer, ebeveynlerin çocuklarına zorbalığın kabul edilemez olduğunu öğretmeleri gerektiğini belirtti. Bunun için katı ve net disiplin kuralları çerçevesinde bazı ayrıcalıkların elinden alınmasının uygulanabileceğini ifade etti.

Dinçer ayrıca, zorba olan çocukların da desteklenmesi gerektiğini ve sağlam bir sosyal çevresi olan çocukların zorbalıktan daha az etkilenebileceğini vurguladı. İletişim halinde olan ebeveynlerin bu süreci olumlu yönde etkileyebileceğini belirtti.

Son olarak Dinçer, okul, aile ve çocuğu içine alan bir planlama ile zorbalığın önüne geçilebileceğini vurgulayarak, çocukların empati yeteneklerini geliştirebilecekleri sportif aktivitelere yönlendirilmesinin önemine değindi.

samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Sosyal Pediatri Bilim Dalı Başkanı Dr. Tuğba Ayçiçek Dinçer Akran Zorbalığına Karşı Alınması Gereken Önlemler ve Uyarılar akram zorbalığı samsun haber gündem haber