Akşener'den Atatürk'e Yapılan Hakaretlere Tepki: "Hiçbir Sözü Yutamadım Ben" 

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmir İktisat Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Atatürk'e yönelik yapılan iftira ve saygısızlıklara sert tepki gösterdi. Akşener, "Atatürk'ümüze, ailesine söylenen hiçbir sözü yutamadım ben" dedi. Konuşmasında İzmir'in önemini vurgulayan Akşener, Atatürk'ün mirasına sahip çıkan bir yönetim için destek istedi ve İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Özlale'ye güvenini dile getirdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmir İktisat Kongre Merkezi'nde düzenlenen "İzmir Proje ve Aday Tanıtım Toplantısı"nda konuştu. Konuşmasında, Atatürk'e yönelik hakaretlere ve iftiralara karşı duruşunu net bir şekilde ortaya koyan Akşener, "Ben insan olarak pek çok iftiraya, çirkinliğe zaman zaman asabileşsem de hazmetmeye gayret etmişimdir. Ama Atatürk'ümüze, ailesine söylenen hiçbir sözü yutamadım ben" ifadelerini kullandı.

Atatürk'ün Türkiye için taşıdığı önemi vurgulayan Akşener, dünyada hala bu kadar özlenen bir liderin bulunmadığını belirtti. Konuşmasında, Atatürk'e yapılan iftira ve saygısızlıklara karşı duyarlılığını dile getiren Akşener, bu tür sözleri hazmedemediğini ve zaman zaman buna karşı durduğunu ifade etti.

İzmir'in Atatürk'ün ve Zübeyde Hanım'ın şehri olduğunu hatırlatan Akşener, şunları söyledi: "Biz bazı şeyleri doğru anlatamadığımız için Atatürk'ün varisi olanlar demleniyor bugün. Atatürk'ün varisi olanlar bazı konularda çok geniş düşünceli olamazlar. Bir tarafta bu var. Bir tarafta da anasından başlayarak Atatürk'ün her bir anına, her bir haline iftira atanlar var ve bunu seyreden yöneticiler var. Ben seyredemem kardeşim. Seyredemediğim için başıma her şey geldi. Gelmesine de razıyım."

İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Özlale'ye destek çağrısı yapan Akşener, "Ümit Özlale kazandığında laik hassasiyetleri yüksek, Atatürk'ü seven, sahip çıkan, demokrasiye hukukun üstünlüğüne, adalete, liyakate inanan İzmirlinin dediğinin dışında ne yapar? Tam tersine bu istediklerimizin hepsini yapar. Ben kefilim kendisine" şeklinde konuştu.

Toplantının devamında İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Özlale, seçilmeleri durumunda kente yapacakları hizmet ve projeleri detaylarıyla anlattı.

Atatürk zam mahkeme İzmir laik