Akşener'in 'FETÖ' Soruşturmasına Gizli Tanık İfadeleri Eklendi

TAKİP ET

İYİ Parti Lideri Meral Akşener hakkında 6 yıl önce açılan 'FETÖ' soruşturmasına gizli tanık beyanı eklendiği iddia edildi. Akşener'in avukatı dosyayla ilgili 'Bize intikal eden bir gelişme henüz yok" dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında 2016 yılında başlattığı FETÖ soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. İddiaya göre, Mayıs 2019’da gizlilik kararı verilen dosyaya tanık ve gizli tanık ifadeleri sokuldu.

Halk TV'den Seyhan Avşarın haberine göre; Meral Akşener hakkında 2016 yılında 'FETÖ' soruşturması başlatıldı. Akşener hakkındaki dosya için 28 Mayıs 2019'da “Soruşturma içeriğinin şüpheli veya müdafi tarafından öğrenilmesi halinde soruşturmanın amacının tehlikeye düşeceği" gerekçesiyle, dosya içeriğini inceleme veya belgelerden örnek alma yetkisinin kısıtlanması kararı verildi.

AVUKAT UĞUR POYRAZ: HUKUKA AYKIRI

6 yıl önce başlatılan soruşturma sürecinde Akşener, ifade için henüz çağırılmazken dosyaya bazı tanık ve gizli tanık beyanlarının girdiği öğrenildi.

İYİ Parti Genel Sekreteri olan, aynı zamanda da Meral Akşener’in avukatı Uğur Poyraz yaptığı değerlendirmede yaşanan bu sürecin hukuka aykırı olduğunu belirtti.

Poyraz, “Bize intikal eden bir gelişme henüz yok. Yaşanan bu süreç Anayasa’ya, Türkiye’nin taraf olduğu anlaşmalara, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına aykırı. Her şeye aykırı. Ne istiyorlarsa yapsınlar” dedi.   BirGün