Alaçam Sevdalısı İbrahim Deniz 'Yağlı Güreşler Ağası' Oldu

TAKİP ET

Samsun'da asırlardır geleneksel olarak yapılan ve bu yıl 630'ncusu gerçekleşen Alaçam Geyikkoşan Hıdırellez Şenlikleri'nde er meydanına çıkan pehlivanların mücadelesi nefesleri kesti. Şenlikte iş insanı ve Alaçam sevdalısı İbrahim Deniz, "Yağlı Güreşler Ağası" oldu

Samsun'un Alaçam ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 630'ncusu gerçekleşen Geyikkoşan Hıdırellez Şenlikleri'nde heyecan doruktaydı. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen pehlivanlar 14 kategoride kıyasıya mücadele etti.

20 başpehlivanın katıldığı ve kıran kırana geçen başpehlivanlık müsabakaları sonunda rakiplerini yenen Tanju Gemici ile Mustafa Aslan finalde karşılaştı. Rakibini yenen Tanju Gemici 'başpehlivan' oldu.

Yağlı güreşler sonunda 'Ağalık' yarışması düzenlendi. İstanbul Valiliği Sosyal SYV Mütevelli Heyeti Üyesi, SAMKON Genel Başkan Yardımcısı ve DEGEM DENİZCİLİK Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Deniz, 750 bin 55 TL vererek "güreş ağası" oldu. Alaçam Belediye Başkanı İlyas Acar, "630 yıllık geleneği yaşatmaya çalışıyoruz" dedi.

İstanbul Valiliği Sosyal SYV Mütevelli Heyeti Üyesi SAMKON Genel Başkan Yardımcısı ve 
DEGEM DENİZCİLİK Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Deniz 

Alaçam Belediye Başkanımız İlyas Acar

DOĞDUĞUM TOPRAKLARDA
'GÜREŞ AĞASI' SEÇİLDİM

Alaçam'ın yiğit delikanlısı, Alaçam sevdalısı iş insanı İbrahim Deniz, şöyle konuştu; "Alaçam Belediyesi tarafından organize edilen geleneksel 630. Hıdırellez Şenlikleri ve Geyikkoşan Yağlı Pehlivan Güreşleri 250 güreşçinin katılımı ile yapıldı. Alaçam Belediye Başkanımız İlyas Acar'a böylesine maneviyatı yüksek bir etkinlik düzenledikleri için en kalbi şükranlarımı sunmak isterim. Ayrıca bu şenliğe katılım sağlayarak maddi ve manevi destekte bulunan Türkiye'nin çeşitli yerlerinden iştirak eden Alaçam sevdalılarına, Samsun sevdalılarına, Türkiye sevdalılarına teşekkürlerimi sunmak isterim."

Alaçam'ın yiğit delikanlısı, Alaçam sevdalısı iş insanı İbrahim Deniz, 750 bin 55 TL vererek "güreş ağası" oldu.

İbrahim Deniz, "Ben de doğduğum topraklar olan Alaçam'da yapılan, Alaçam Belediyesi tarafından organize edilen geleneksel 630. Hıdırellez Şenlikleri ve Geyikkoşan Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde bir katkım olması nedeniyle "Güreş Ağalığı" açık artırmasında 750 bin 55 TL ile "Güreş Ağası" seçildim. Katılım sağlayan tüm güreşçi kardeşlerimize, protokolümüze, milletvekili adaylarına, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcilerine, tüm vatandaşlarımıza şükranlarımı sunmak isterim" diyerek sözlerini tamamladı.

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen 20 başpehlivanın katıldığı müsabakalar sonunda Tanju Gemici ile Mustafa Aslan finalde karşılaştı. Tanju Gemici "başpehlivan" oldu.