Ali Babacan: "28 Şubat'la Anılan İsimleri Topla, Sonra Yeni Türkiye'den Bahset"

TAKİP ET

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cadde TV'de katıldığı "Lider Özel" programında ekonomiden yerel seçimlere, DEVA Partisi'nin adaylarından Cumhurbaşkanlığı Sistemine kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 4 Mart akşamı Cadde TV’de katıldığı "Lider Özel" programında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Programda ekonomiden, yaklaşan yerel seçimlere ve DEVA Partisi’nin adaylarına dair önemli değerlendirmelerde bulunan Babacan, şu ifadeleri kullandı:

"Niye Sayın Erdoğan’ı destekledi insanlar, niye AK Parti’ye oy verdi? 28 Şubat zihniyetiyle mücadele etsin diye oy verdiler. En önemli iki motivasyon, biliyorsunuz o 2002 seçimlerinde, AK Parti’nin kurulduktan sonraki ilk seçimlerde; bir ekonomik krizle mücadele, iki 28 Şubat zihniyetiyle mücadele. 20 yıl sonra, sen 28 Şubat’la beraber anılan isimleri sağına soluna topla, ondan sonra yeni Türkiye’den bahset.”

Programda "Âlem buysa DEVA sensin” sloganiyla vurgu yapan Babacan, bu ifadeyi kullanmaya devam edeceklerini belirtti ve taklit edilmenin, değer verilmek anlamına geldiğini ifade etti. Ayrıca, siyasi rakiplerin hazırlıklarını seçime yakın bir tarihte açıklamalarını eleştirdi ve DEVA Partisi'nin 2 yıl önce açıkladığı Yerel Yönetimler ve Şehircilik Eylem Planı'nın üzerinde durdu.

Babacan, yerel seçimlerde DEVA Partisi'nin Ankara adayı olarak hukukçu Mümtaz Akıncı'yı, İstanbul adayı olarak da hukukçu İdris Şahin'i açıkladı. Hukukun ve adalete önem verdiklerini belirten Babacan, DEVA Partisi'nin önce insan anlayışıyla hareket ettiğini vurguladı.

Ali Babacan, Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ni eleştirerek, "Tam bir gecekondu. Planı güzel yapılmış, imara uygun, ruhsatlı, oturma izni olan bir yapı değil de, Cumhurbaşkanlığı Sistemi aslında devlet yönetim sistemi açısından tam bir gecekondu. Derme çatma bir şey yani" dedi.

DEVA Partisi lideri, Türkiye'nin çok büyük bir ülke olduğunu ve bu ülkenin tek bir odadan yönetilemeyeceğini belirterek, yerinden yönetim anlayışına vurgu yaptı. Kayyum uygulamasına karşı olduklarını ve yerel yönetimlerde temel hak ve özgürlüklere önem verdiklerini belirten Babacan, Türkiye'nin iddialı bir siyasete mahkum olmaması gerektiğini ifade etti.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan yorum sert eleştiri