Ali Babacan'ı Sevindiren Son Dakika Haberi! HDP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Çıkarmama Kararına Sevindi

TAKİP ET

DEVA Partisi Lideri Ali Babacan, seçime 52 gün kala Cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacaklarını açıklayan HDP'nin kararına, "Ne kadar çok parti Kılıçdaroğlu'na destek verirse kazanma şansı yükselecektir." şeklinde yanıt verdi.

Türkiye, tarihinin en önemli seçimlerine hazırlanıyor...

Bu süreçte ittifaklar seçim öncesi son düzlükte çalışmalarını hızlandırdı.

52 gün sonra yapılması planlanan seçimler için şekillenen ittifaklarda, bir araya gelen partiler ortaya ilginç manzaralar çıkardı.

6'lı masada toplanan Millet İttifakı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısına CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu çıkarıldı.

Kılıçdaroğlu, seçim galibiyeti için tüm sınırları zorladı. Öyle ki, masada yer alan İyi Parti'ye rağmen HDP ile ittifak kurmayı hedef edindi.

HDP aday çıkarmama kararı aldı

Bu kapsamda Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile bir görüşme gerçekleştirdi. Olumlu geçen görüşmenin ardından HDP'den bugün son dakika kararı geldi.

Cumhurbaşkanı adayı çıkarılması beklenen partiden, yapılan görüşme sonrası aday çıkarmayacakları açıklandı.

Haberi canlı yayında aldı

Son dakika haberi ise DEVA Partisi Lideri Ali Babacan'a canlı yayında verildi.

Gürkan Zengin'in sunduğu Ankara Masası'nda Gündem programına konuk olan Babacan, burada seçime yönelik açıklamalarda bulunurken haber geldi.

Ali Babacan'ı sevindiren karar 

Zengin'in "Emek ve Özgürlük İttifakı aday çıkarmayacakmış. Herhalde sizi memnun eden bir gelişme."  haberine sevinen Babacan, "Tabi. Ben zaten demiştim. Ne kadar çok parti bizim ortak adayımıza destek verirse Kılıçdaroğlu'nun kazanma şansı yükselecektir." ifadeleri kullandı.

EN SON HABER