Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'dan İstanbul ziyareti

TAKİP ET

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. İstanbul'u ziyaret eden Steinmeier, Sirkeci Garı'ndaki Demiryolu Müzesi'ni gezdi ve burada tarihçi İlber Ortaylı eşliğinde bilgi aldı. Müzede "Almanya'ya Türk İşçilerin Göçü" ve "Gurbette Hasret" temalı sergileri de ziyaret etti.

Steinmeier, İstanbul Valisi Davut Gül ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Demiryolu Müzesi'ni ziyaret etti. İlber Ortaylı'nın rehberliğinde müzeyi gezen heyet, Türk kadın işçilerin mücadelesini ve Türk işçilerin Almanya'ya göçünü anlatan sergileri de inceledi.

Daha sonra Steinmeier, Sirkeci Garı'ndaki etkinliğin ardından vapurla Boğaz turu yaptı. Arabalı Vapur İskelesi'nden özel bir vapura binen Steinmeier, yaklaşık 1,5 saat süren yolculuk sırasında Almanya Maliye Bakanı Christian Lindner ile ekonomi çevrelerinden temsilcilerle bir toplantı düzenledi.

İstanbul Boğazı'nda Tarabya sahiline ulaşan Steinmeier, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından karşılandı. Daha sonra Almanya Büyükelçiliği'nin Tarabya'daki tarihi yazlık rezidansına geçen Steinmeier, bir davet programına katıldı.

Steinmeier'in Boğaz turuna kıyı emniyeti, sahil güvenlik ve polis botları da eşlik etti.