Almanya, İsrail'e Silah İhracatının Uluslararası Hukuka Uygun Olduğunu Savundu

TAKİP ET

Uluslararası Adalet Divanı'nda Nikaragua'nın iddialarını reddeden Almanya, silah ihracatının uluslararası hukuka uygun olduğunu savundu.

Almanya, Nikaragua'nın İsrail'e Gazze'deki eylemlere destek sağladığı iddialarını reddederek silah ihracatının uluslararası hukuka uygun olduğunu savundu.

Nikaragua'nın UAD'de açtığı davada, Almanya'yı temsil eden Dışişleri Bakanlığı Hukuk İşleri Direktörü Tania von Uslar-Gleichen, İsrail'in güvenliğinin Almanya'nın dış politikasının temelini teşkil ettiğini belirtti.

Von Uslar-Gleichen, Almanya'nın uluslararası insancıl hukuku ve ilkeleri desteklediğini ve İsrail ve Filistin halkına karşı sorumluluklarını yerine getirmek için çaba gösterdiğini vurguladı.

Almanya'nın avukatlarından Christian Tams da Almanya'nın Filistin'e insani yardımları sürdürdüğünü ve bölgede kalıcı çözüm için İsrail ve Filistinli yetkililerle diyaloğu sürdüreceğini belirtti.

Nikaragua'nın taleplerine yanıt olarak, Almanya'nın İsrail'e yaptığı silah ihracatının uluslararası hukuka uygun olduğunu savunan von Uslar-Gleichen, Nikaragua'nın iddialarını kabul etmediklerini ve divanın bu davanın "davalar listesinden çıkarılmasını" istediklerini kaydetti.

almanya israil israile silah ticareti silah ihracatı Almanya İsraile Silah İhracatının Uluslararası Hukuka Uygun Olduğunu Savundu dünya samsun haber gündem haber