Altın fiyatları yeni haftaya rekor seviyelerden başladı

TAKİP ET

Ons altın, 2 bin 265 dolar seviyesine yükselirken, gram altın ise 2 bin 360 TL seviyesini gördü. ABD'deki son veriler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) haziranda faiz indirimlerine başlayabileceği beklentisini artırdı ve bu durum ons altın fiyatlarında rekor seviyelere yol açtı.

Bugün ons altın fiyatı yüzde 1,4'lük bir artışla 2 bin 265 doları aştı. Gram altın da bugün 2 bin 360 TL seviyesine yükselerek yeni bir rekor kırdı. İngiltere merkezli Reuters haber ajansı, Fed'in beklentilerinin altın fiyatlarını desteklediğine dikkat çekti. Piyasalarda, Fed'in haziranda faiz indirimlerine başlama olasılığı yüzde 69 olarak fiyatlanıyor.

Faiz indirimi beklentilerinin yanı sıra jeopolitik gerilimlerin artması ve merkez bankalarının altın alımlarının da artması, güvenli liman talebini artırarak altın fiyatlarını destekliyor. Ons altın fiyatları mart ayında son üç yılın en sert aylık artışını yaşadı.

Londra merkezli IG stratejisti Yeap Jun Rong, ABD'de açıklanan çekirdek PCE şubat verisine dikkat çekerek, faizlerin erken indirilebileceği beklentisinin altın fiyatlarını yeni rekor seviyelere taşıdığını belirtti. ABD'de çekirdek PCE, şubatta yüzde 2,8 ile iki yılın en düşük seviyesine geriledi. Fed Başkanı Jerome Powell, PCE verisinin ardından enflasyonun istenen yönde ilerlediğini ifade etti.

Dünya genelindeki enflasyon endişelerine rağmen, önemli merkez bankalarının faiz indirimlerine haziranda başlayacağı beklentileri devam ediyor. Düşük faiz oranları, altın tutmanın maliyetini azaltarak altın fiyatlarını destekliyor.

altın altın fiyatları ons altın rekor seviye Altın fiyatları yeni haftaya rekor seviyelerden başladı gram altın döviz faiz zam ekonomi samsun haber gündem haber