Altındaki Hareketliliğe Dikkat!

TAKİP ET

Finans analisti İslam Memiş, gram altın ve gram gümüşte dün yaşanan yükselişlere karşı elinde altın ve gümüş olanları uyardı. İslam Memiş, iki emtia için rakam vererek, 'Bizim rekorlarımız o zaman başlayacak' dedi.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altın ve gümüşteki yükselişleri değerlendirdi. Memiş, büyük bir hata olarak gördüğü ve bu süreçte yapılmaması gerekenlere dair yatırımcıları uyardı.

Açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen İslam Memiş'in "Altın, gümüş, kripto paralar rekora doymadı, neler oluyor?" başlıklı videosundaki değerlendirmeler şöyle:

"Piyasalarda ciddi bir kargaşa var. ABD'de bankalar batıyor, emtia fiyatları, kripto paralar rekor kırıyor.

Borsa İstanbul 5323 puandan günü tamamladı. Yüzde 1.14'lük satış gerçekleşti. 5283'e kadar gerileme gördük. 5000 puan seviyesi altına sarkmayla alakalı öngörümü koruyorum. Yükselişlerde kar satışları gelebilir.

Güçlü duruşunu koruyan dolar TL var. Euro TL dolara kıyasla yüzde 1 primliydi ilk işlem gününde. 20.52-59 aralığında işlemlere devam ediyordu euro. Neden değer kazandı? Çünkü 1.0729 seviyesinde euro dolar paritesi yüzde 1 prim yaptı. Hem dolar kurundan hem pariteden destek alarak rekor kırdı."

İslam Memiş, bu değerlendirmesinin ardından gram altın ve gümüşteki yükselişe dikkat çekti, bazı uyarılar yaptı: 'Bunu yapan kaybeder, dikkat!'...

"GEÇEN HAFTA ÜZÜLENLERİN BU HAFTA AĞZI AÇIK KALDI"

1162 lira gram altın ekranlarda, serbest piyasalarda 1177-82 lira seviyesinde. Serbest piyasalarla ekran arasında 20-25 lira makas aralığı var. 1186.5'e kadar yükseldi. Tüm zamanların rekoru hızlıca test edildi. Geçen hafta altın düşüyor diye üzülenler bugünkü fiyatı görünce ağzı açık kaldı. Alan her zaman kazanıyor, sabreden kazanıyor. Gram altın tarafında 1.85'lik değer artışı ile haftanın ilk gününü tamamladık.

1805 seviyesindeydi altın ons fiyatı. Elinde dolar tutanlara bedava demiştik. Evet, buradan tekrar hızlı bir tepki alımı geldi. 100 dolarlık bir artış oldu geçen hafta ile bu hafta arasında. Şu anda 1907 dolar seviyesinde. Hem ons altında hem de gram altındaki yol haritamızda değişiklik yok. 1450'yi kırdıktan sonra gram altında 1550 seviyesini beklemeye devam ediyoruz. Bugünkü yükselişlere de aslında yükseliş ve rekor demiyoruz. Bizim rekorlarımız 1280 lira seviyesini kırdıktan sonra başlayacak. Ons altında da 2000 dolar üzeri kırıldıktan sonra yükselişler başladı diyebileceğiz.

Gümüş onsu yüzde 6.43 primli. Geçen hafta gümüş düştü diyenler bugün ağzı açık kaldı. Hem rasyodan hem de emtiaların ons bazındaki fiyatlarından destek aldı. 21.86 dolar seviyesinde. 22.05 direnç seviyesi. Kritik direnç ise 23 dolar. Kırıldıktan sonra önümüz açık, hedefimiz 28 dolar. Gümüşün gram fiyatı 13.30 ekranlarda. Fiziki alımda 13.90 seviyesinde. Bankalarda ise daha yüksek rakamlarla karşı karşıya kalıyorsunuz. Yol haritamızda bir değişiklik yok. Biz yıllık getiriye odaklandık. Yükseliş yönünde beklentimiz devam ediyor.

İslam Memiş, altın ve gümüş değerlendirmelerinin ardından kripto para piyasası ile ABD'deki banka olaylarını değerlendirdi. İşte o açıklamalar...

BITCOIN'DEKİ YÜKSELİŞ, ABD'DE İKİ BANKANIN BATIŞI

Bitcoin 24 bin 207 dolar seviyesinde. Yüzde 21'lik bir değer artışı var. Geçen hafta sonu 19 bin doların altına sarkmıştı. Bugün agresif yükselişler var. Ne geçen haftaki düşüşler ne de bugünkü yükselişler sağlıklı. Bunlar normal fiyatlamalar değil. Bugün piyasalardaki agresif yükselişler, yükselişler sağlıklı değil. Manipülasyon piyasası oluştu. Büyük balinalar her zaman kazanmaya devam ediyor. İnsanlara hala masal anlatarak soymaya devam ediyorlar. Kendinizi soydurmayın, varlıklarınıza sahip çıkın, uzun vadeli yatırımcı olun diyorum her zaman.

Finansal piyaslalar tıkandı, büyük bir tufan geliyor. Bunun ayak seslerini gördük. Bu iyi bir şey değil tabii ki. Petrol fiyatlarında bu kadar agresif satışlar, yurt dışından haber akışları küresel ekonomik krizi bize işaret ediyor.

Dolar endeksi 103.15 seviyesinde. 103'e kadar beklentim, devamında 107'ye kadar yükseliş olabilir öngörümüz vardı. Tepki satışı olabilir. Altın ve gümüşte, döviz tarafında, paritelerde, TL ayağındaki fiyatlamalardaki beklentimizde yıllık bazda bir şey yok, bugünkü fiyatlara bakıp gaza gelmeyin. Makas aralığı sana al sat yaptırmayacak. Al sat piyasası bir yıldır bitti. Düştükçe sepetine koyup yoluna devam edeceksin.

ABD'de iki banka battı. ABD'nin 16. en büyük bankası. Devmında ciddi bir türbülans yaşandı. Hazine Bakanı Yellen, batan bankalara yardım etmeyeceğiz dedi. Bankaların 250 bin dolara kadar da sigortalı olduğunu bilmeniz gerekiyor. Bizim bankalarımızın da sigortası, teminatı var. 400 binden fazla miktarın mı var, bir başka bankadan 400 bin lira daha hesap açın. Varlıklarınızı risk dağılımı ile sigortalamış oluyorsunuz. ABD'deki banka krizleri, kapanmalar, iflaslar başlangıç. Yıl içerisinde daha çok haber akışları duyacağız. IMF Başkanı'nın nasıl uyarıla yaptığını ifade etmiştim. Türbülans süreci başladı.
HABER GLOBAL