Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın:"Maaşlar eriyor !"

TAKİP ET

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, "Enflasyon artıyor, maaşlar eriyor; memur ve memur emeklileri fiyat artışlarına yetişemiyor "dedi. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Eylül ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre enflasyon Eylül ayında yüzde 3.08 arttı. TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarıyla ilgili değerlendirme yapan Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, maaş iyileştirmesi talep etti. 

'ŞARTLAR AĞIRLAŞIYOR'

"Enflasyon artıyor, maaşlar eriyor; memur ve memur emeklileri fiyat artışlarına yetişemiyor!” diyen Taşkın, “Maalesef enflasyon durdurulamıyor. Etkili önlem alınması gerekiyor. Memur ve memur emeklileri yükselen enflasyon karşısında perişan, her geçen gün yoksullaşıyor. Fiyatlar artarken maaşlar geriliyor, refah düşüyor, satın alma gücünün azalmasına paralel olarak yaşam koşulları daha da ağırlaşıyor "dedi. 

'MAAŞLAR İYİLEŞTİRİLMELİ'

Maaşların iyileştirilmesini talep eden Taşkın şöyle devam etti; "Vatandaşın en temel ihtiyacı olan elektrik aylık yüzde 20, doğalgaz aylık yüzde 20.78 artmışken, üniversite eğitimi aylık yüzde 22.70’lik orana çıkmışken memur ve memur emeklisi çocuklarını nasıl okutsun, nasıl geçinsin? Memurlar yüzde 20-27 oranında vergi oranına girmeleri nedeniyle maaş kaybı yaşıyor. Bu nedenlerle şunu bir kez daha tekrarlıyoruz: Memur ve memur emeklilerinin Anayasal hakkı olan insanca yaşama şartlarını devlet sağlamak zorundadır. Bunun için; yoksulluk sınırı üstünde maaş, vergi matrahının yükseltilerek vergi oranının yüzde 15’te sabitlenmesi, az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınarak adil bir ücretlendirme ve vergilendirme sistemine geçilmesini, ayrıca maaşların acilen revize edilmesini istiyoruz” diye konuştu. 

Nazım AKPINAR