Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın: Sağlık çalışanları iyileştirmeyi bekliyor!

TAKİP ET

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, tüm sağlık çalışanlarının maaşlarına düzenleme getiren yasal düzenlemenin vakit geçirilmeden TBMM'de kabul edilmesini talep ederek, "Sağlık çalışanları iyileştirmeyi bekliyor "dedi. 

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, bütçe görüşmeleri sonrasına bırakılan ve hekim ve hekim dışı sağlık çalışanlarının tamamını kapsayacak bir iyileştirme yapılacağı açıklamasının unutulmadığını, ilgililerin de unutmaması gerektiğini söyledi.

VERİLEN SÖZLER TUTULMALI 

1 Aralık 2021 günü TBMM’de kabul edilen teklifle uzman doktor, pratisyen hekim ve diş hekimlerinin maaşlarında 2 bin 500 ile 5 bin lira arasında iyileştirme yapılmasına karar verilmesinin ardından sağlık teşkilatlarındaki çalışanlar arasında yapılan bu ayrımcılığa tepkiler yükselince geri çekilen ve bugüne kadar neticelenmeyen iyileştirme çalışmasının beklendiğini belirten Taşkın, sağlık çalışanlarına verilen sözlerin yerine getirilmemesinin hayal kırıklığına neden olduğunu ve bunun unutulmayacağını söyledi. Taşkın, "En çok güven duyulan meslek gruplarının başında gelen bu mesleği icra edenlerin maaş ve ücretlerine bugün iyileştirme yapılmayacaksa ne zaman yapılacak? Sağlık çalışanlarını umutlandıran ve beklenti içine sokan ilgililerin verdikleri sözleri tutmasını, yaptıkları açıklamaların arkasında durmalarını ve bir an önce Meclis’e getirilerek yasalaşmasını istiyoruz "dedi. Tolgahan ÇAĞLAR